Θρίλερ στην Βαλτική: «Δεν ήταν ατύχημα η μοιραία πτώση του 7χρονου και της μητέρας του από το πλοίο»

Δεν ήταν ατύχημα η πτώση ενός 7χρονου αγοριού και της 36χρονης μητέρας του από πλοίο στην Βαλτική Θάλασσα την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα των αρχών της Δανίας.

Τραγωδία στην Βαλτική: Μητέρα πήδηξε από πλοίο για να σώσει τον γιο της – Νεκροί και οι δύο

«Η έρευνά μας έδειξε ξεκάθαρα ότι δεν επρόκειτο για ατύχημα», δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής της Δανικής Αρχής Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων, Oessur Jarleivson Hilduberg. Στην έρευνα περιλαμβάνονται καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, βίντεο και φωτογραφίες.

Οι αρχές της Δανίας εμπλέκονται στην έρευνα, καθώς το πλοίο «Stena Spirit» έπλεε υπό σημαία Δανίας.

Πιθανό το σενάριο της αυτοκτονίας

Οι εισαγγελικές αρχές της Σουηδίας ερευνούν το περιστατικό ως αυτοκτονία και δολοφονία. Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι ο 7χρονος έπεσε μέσα στη θάλασσα και η 36χρονη μητέρα του σε μία πράξη ηρωισμού τον ακολούθησε για να τον σώσει. Και οι δύο ανασύρθηκαν νεκροί από τους διασώστες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Mirror», η αστυνομία της Σουηδίας εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο η μητέρα να πήδηξε σκόπιμα στην θάλασσα για να αφαιρέσει την δική της ζωή αλλά και του παιδιού της.

Αυτόπτες μάρτυρες, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα, είπαν στις αρχές ότι η 36χρονη γυναίκα έδειχνε κουρασμένη και καταθλιπτική. Επίσης κυκλοφορούσε στο πλοίο με το παιδί σε καροτσάκι. «Θυμάμαι να σκέφτομαι ότι ήταν ασυνήθιστο να έχεις ένα τόσο μεγάλο παιδί σε καροτσάκι. Αλλά μπορεί το αγόρι να είχε κάποιου είδους αναπηρία. Εκείνη έδειχνε κουρασμένη, καταθλιπτική. Αυτή ήταν η γλώσσα του σώματος της», είπε η επιβάτης, Μπεάτα.  

Και συνέχισε: «Πέρασα από δίπλα της. Τώρα εύχομαι να της είχε κάνει οποαιδήποτε ερώτηση, να κάνω επαφή, οτιδήποτε. Δεν είχα άμεσα την εντύπωση ότι χρειαζόταν βοήθεια αλλά θα ήταν καλύτερα αν στεκόμουν στο πλευρό της. Αλλά έκανε κρύο και κρύφτηκα στο κάτω κατάστρωμα».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ