Αυτή είναι η πιο ακριβή αγελάδα του κόσμου – Πόσο κοστολογείται

Μια αγελάδα ράτσας Nelore 4,5 ετών, γνωστή ως Viatina-19 FIV Mara Imóveis, κοστολογήθηκε πρόσφατα στα 4,3 εκατομμύρια δολάρια, γεγονός που την καθιστά με μεγάλη διαφορά την ακριβότερη αγελάδα στον κόσμο.

Το ένα τρίτο της ιδιοκτησίας της αγελάδας πουλήθηκε πρόσφατα σε δημοπρασία στην Arandú της Βραζιλίας έναντι 6,99 εκατομμυρίων ρεάλ (1,44 εκατομμύρια δολάρια), με αποτέλεσμα η συνολική της αξία να ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 4,3 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Viatina-19 FIV Mara Imóveis είχε ήδη ανακηρυχθεί το πιο ακριβό βοοειδές στον κόσμο πέρυσι, όταν η μισή ιδιοκτησία της δημοπρατήθηκε για περίπου 800.000 δολάρια, που ήταν μια άλλη τιμή ρεκόρ τότε. Η συναλλαγή-ρεκόρ είναι ενδεικτική των γενετικών ιδιοτήτων της φυλής βοοειδών Nelore, καθώς και της ζήτησης για ζώα υψηλής ποιότητας με εξαιρετικά γενετικά χαρακτηριστικά.

Η τιμή της Viatina-19 FIV Mara Imóveis θεωρείται ένα νέο ορόσημο για τη Nelore, μια φυλή αγελάδων που εκτιμάται ιδιαίτερα σε όλο τον κόσμο για τις ιδιότητές της. Οι Nelore χαρακτηρίζονται από το έντονο λευκό τρίχωμά τους, το χαλαρό δέρμα και μια μεγάλη βολβοειδή καμπούρα πάνω από τους ώμους τους και είναι κυρίως γνωστές για τη φυσική τους υψηλή αντοχή στις ζεστές καιρικές συνθήκες. Η λευκή γούνα τους παίζει μεγάλο ρόλο σε αυτό, καθώς αντανακλά τα περισσότερα μήκη κύματος του φωτός, όπως και το γεγονός ότι οι ιδρωτοποιοί αδένες τους είναι διπλάσιοι σε μέγεθος και 30% περισσότεροι από εκείνους των περισσότερων ευρωπαϊκών φυλών.

Τα βοοειδή Nelore, που πήραν το όνομά τους από την ινδική περιφέρεια Nellore στο Andhra Pradesh, έχουν επίσης έναν πολύ αποτελεσματικό μεταβολισμό, ο οποίος τους επιτρέπει να ευδοκιμούν ακόμη και με χαμηλής ποιότητας ζωοτροφές. Απίστευτα ανθεκτικά τα Nelore μπορούν να αντισταθούν σε διάφορες παρασιτικές λοιμώξεις και το σκληρό δέρμα τους είναι πολύ πιο δύσκολο να το διαπεράσουν τα αιμοβόρα έντομα. Η φυλή αναπαράγεται επίσης πολύ εύκολα, καθώς τα θηλυκά χρειάζονται σχεδόν καμία βοήθεια από τον άνθρωπο.

Σύμφωνα με μια έκθεση του 2018 από τον Guardian, το σπέρμα από τους πιο πολύτιμους ταύρους Nelore μπορεί να κοστίζει 5.000 δολάρια ανά δόση 0,55 χιλιοστόλιτρου (0,03 ουγγιές). Υπάρχουν περίπου 167.000.000 αγελάδες Nelore στη Βραζιλία, περίπου το 80% των βοοειδών στη χώρα της Νότιας Αμερικής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ