«Θρίλερ» με το τελευταίο τηλεφώνημα του πιλότου

«Θρίλερ» με το τελευταίο τηλεφώνημα του πιλότου

 

Το τελευταίο τηλεφώνημα που δέχθηκε ο πιλότος της πτήσης ΜΗ 370, λίγο πριν απογειωθεί το Boeing 777 από την Κουάλα Λουμπούρ, ήταν από μία μυστηριώδη γυναίκα, η οποία είχε τον συγκεκριμένο αριθμό τηλεφώνου με πλαστή ταυτότητα. Η συνομιλία τους διήρκεσε δύο λεπτά.

Οι ερευνητές ακολουθούν τα ίχνη του συγκεκριμένου τηλεφωνήματος, το οποίο θεωρείται πολύ σημαντικό στοιχείο, καθώς στη Μαλαισία όποιος θέλει να αγοράσει νούμερο κινητής τηλεφωνίας, πρέπει να διαθέτει ταυτότητα ή διαβατήριο. 

Όπως ανακάλυψαν οι Αρχές, αυτό το νούμερο είχε αγοραστεί πολύ πρόσφατα, από κάποιο άτομο που έδωσε ένα γυναικείο όνομα με πλαστή ωστόσο ταυτότητα.

Αυτό το εύρημα επαναφέρει στην επιφάνεια το ενδεχόμενο πιθανής σύνδεσης του κυβερνήτη με τρομοκρατικές ομάδες, των οποίων τα μέλη χρησιμοποιούν συνήθως κάρτες SIM που δεν εντοπίζονται. Όποιος είχε μιλήσει με τον πιλότο ώρες πριν από την πτήση έχει ήδη καταθέσει.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Mail on Sunday, οι ερευνητές θα καλέσουν για κατάθεση την εν διαστάσει σύζυγο του κυβερνήτη, προκειμένου να τους δώσει πληροφορίες. Περίμεναν δύο εβδομάδες λόγω σεβασμού, αλλά τώρα ο χρόνος τους πιέζει καθώς επί 16 ημέρες το Boeing αγνοείται και η αγωνία κορυφώνεται.

Μάλιστα, ασκείται έντονη πίεση από τους πράκτορες του FBI, η σύζυγος του πιλότου να προσέλθει όσο το δυνατόν συντομότερα.

Το FBI θεωρεί πως η γυναίκα μπορεί να γνωρίζει σημαντικά στοιχεία και πληροφορίες για τη νοητική και ψυχική κατάσταση του Zaharie.

Οι Μαλαισιανοί ερευνητές ανακάλυψαν τη μυστηριώδη γυναίκα έπειτα από ενδελεχή έρευνα στις κλήσεις που δέχθηκαν τόσο ο κυβερνήτης όσο και ο συγκυβερνήτης.

Στο μεταξύ, γαλλικός δορυφόρος εντόπισε επιπλέοντα αντικείμενα στη νότια περιοχή των ερευνών για το αγνοούμενο αεροπλάνο της εταιρείας Malaysia Airlines, ανακοίνωσε σήμερα η Μαλαισία.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ