Θρίλερ με Ουκρανό μεγιστάνα στη Βρετανία – Βρέθηκε απαγχονισμένος σπίτι του

Ένα θρίλερ είναι σε εξέλιξη σχετικά με τον θάνατο του Ουκρανού μεγιστάνα Μιχαήλ Γουότφορντ, που είχε στενές σχέσεις με τη Ρωσία. Καθώς η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι σε εξέλιξη, η προσοχή στρέφεται στους Ρώσους ολιγάρχες που βρίσκονται στη Μεγάλη Βρετανία, οι οποίοι φαίνεται πως ανήκουν στον στενό κύκλο του Πούτιν.

Ο γεννημένος στην Ουκρανία Μιχαήλ Γουότφορντ βρέθηκε απαγχονισμένος στο γκαράζ της πολυτελούς κατοικίας του στο Σάρεϊ, από τον κηπουρό του, τη Δευτέρα σύμφωνα με τη Sun.

Η είδηση του θανάτου του μεγιστάνα της ενέργειας έγινε γνωστή τη μέρα που ο Μπόρις Τζόνσον είπε στη Βουλή των Κοινοτήτων ότι θα δημοσιεύσει πλήρη λίστα ανθρώπων που έχουν σχέσεις με το καθεστώς του Βλαντίμιρ Πούτιν, σημαντικό ποσοστό των οποίων θα αντιμετωπίσει κυρώσεις. Η αστυνομία κλήθηκε στην έκταση του μεγιστάνα ο οποίος, ωστόσο, δεν είναι ανάμεσα στους ολιγάρχες στους οποίους έχουν υποβληθεί κυρώσεις. Βρέθηκε νεκρός γύρω στο μεσημέρι της Δευτέρας. Χθες, η σύζυγός του Τζέιν 41 ετών, είχε αναρτήσει μια φωτογραφία της να φιλά τον σύζυγό της στην έπαυλή τους.

Ο θάνατος του Γουότφορντ έρχεται μετά τον θάνατο το 2012 του Ρώσου επιχειρηματία Αλεξάντερ Περεπιλίτσνι, 44 ετών που ζούσε σε πολυτελή περιοχή στο Γουέιμπριτζ.
Η αστυνομία αντιμετωπίζει τον θάνατο του μεγιστάνα και πατέρα τριών παιδιών ως “ανεξήγητο”, αλλά δεν θεωρείται ύποπτος.

Σύμφωνα με τη Sun, οικογενειακός φίλος είπε ότι ο Γουότφορντ είχε κλονιστεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία. “Η χρονική στιγμή του θανάτου του και η εισβολή στην Ουκρανία σίγουρα δεν ήταν τυχαία”, είπε η πηγή στην εφημερίδα. Ένας άλλος συνεργάτης είπε στη Sun Watford ότι ο θάνατός του “εγείρει ερωτήματα” έπειτα από άλλους ύποπτους θανάτους Ρώσων υπηκόων.

Ο Μιχαήλ Τολστόσεγια γεννήθηκε το 1955 στην Ουκρανία, όταν η χώρα ήταν μέρος της Σοβιετικής Ένωσης. Δημιούργησε μία περιουσία βασισμένος στο πετρέλαιο και το αέριο προτού χτίσει αυτοκρατορία ακινήτων στη Βρετανία του. Άλλαξε το όνομά του όταν μετακόμισε στη Βρετανία. Το 2015 διαμαρτυρήθηκε για τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε να βρει το κατάλληλο σπίτι έξω από το Λονδίνο.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ