Ουκρανία: Συγκλονίζει το εξώφυλλο του The Economist – Αφιερωμένο στη ρωσική εισβολή

Αφιερωμένο στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι το πρωτοσέλιδο του The Economist.

Το εξώφυλλο απεικονίζει την ουκρανική σημαία να ματώνει και είναι μια εικόνα που συγκλονίζει με την απλότητα αλλά και τη δύναμη του μηνύματος που μεταδίδει.

Το κείμενο που συνοδεύει το εξώφυλλο είναι και το ίδιο συγκλονιστικό. Σ’ αυτό μεταξύ άλλων αναφέρεται πως “μουρμουρίζοντας πυρηνικές απειλές, ο  Ρώσος πρόεδρος υπόσχεται να επικρατήσει στην Ουκρανία ό,τι κι αν χρειαστεί” και προστίθεται: “Τις πρώτες μέρες του πολέμου, η θωρακισμένη δύναμη του Βλαντίμιρ Πούτιν συρρικνώθηκε μπροστά στο θάρρος του έθνους στο οποίο είχε επιτεθεί. Μπροστά στην εισβολή του Πούτιν, ο ουκρανικός λαός ανακάλυψε ότι είναι έτοιμος να πεθάνει για την ιδέα ότι πρέπει να επιλέξει μόνος του τη μοίρα του. Για έναν κυνικό δικτάτορα αυτό πρέπει να είναι ακατανόητο. Για την υπόλοιπη ανθρωπότητα είναι έμπνευση”.

Επίσης, επισημαίνεται: “Αν ήταν αρκετή η γενναιότητα αυτής της εβδομάδας για να τερματιστεί η μάχη. Αλίμονο, ο πρόεδρος της Ρωσίας δεν θα αποσυρθεί τόσο εύκολα. Από την αρχή, ο κ. Πούτιν κατέστησε σαφές ότι πρόκειται για έναν πόλεμο κλιμάκωσης – μια λέξη υγιεινή για μια βρώμικη και δυνητικά καταστροφική πραγματικότητα. Στην πιο βάναυση, κλιμάκωση σημαίνει ότι, ό,τι κι αν κάνει ο κόσμος, ο Πούτιν απειλεί να είναι πιο βίαιος και πιο καταστροφικός, γρυλίζει, αν αυτό σημαίνει ότι θα καταφύγει σε ένα πυρηνικό όπλο. Και έτσι επιμένει να υποχωρήσει ο κόσμος, ενώ εκείνος ακονίζει το μαχαίρι του και ξεκινά τη σφαγή του”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ