Θρίλερ με φορτηγό πλοίο «Κύπριου εφοπλιστή» που χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο – Νεκρός ο πλοίαρχος

Πύραυλος από τη Ρωσία έπληξε ένα φορτηγό πλοίο την ώρα που αυτό έμπαινε στο λιμάνι της Οδησσού, το πρωί της Τετάρτης (8/11), με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο καπετάνιος του πλοίου και να τραυματιστούν τρεις ναυτικοί και ένας άνδρας του λιμενικού, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το φορτηγό πλοίο «KMAX RULER», με σημαία Λιβερίας, ανήκει στην κυπριακή εταιρεία Cyprus Sea Lines, του εφοπλιστή Ανδρέα Χατζηγιάννη από την Κύπρο. Σημειώνεται ότι ο Ανδρέας Χατζηγιάννης είναι πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών της Κύπρου.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα omegalive, η εταιρεία διαψεύδει τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα. Συγκεκριμένα, όπως μεταδόθηκε στην εκπομπή του OMEGA «Ενημέρωση Τώρα» μετά από επικοινωνία με την εταιρεία, διαψεύδεται το χτύπημα σε πλοίο ιδιοκτησίας του κ. Χατζηγιάννη.

«Μιλήσαμε με την εταιρεία Cyprus Sea Lines. Μας διαψεύδει ότι αυτό το πλοίο είναι ιδιοκτησίας της. Επικοινώνησαν με το πλήρωμα και με τον καπετάνιο και είναι καλά στην υγεία τους», τόνισε ο δημοσιογράφος.

Δείτε το βίντεο:

«Ο πύραυλος έπληξε την υπερκατασκευή ενός πολιτικού φορτηγού σκάφους υπό σημαία Λιβερίας, τη στιγμή της εισόδου του στο λιμάνι», ανέφερε η νότια στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας στο messenger Telegram.

Στα social media δημοσιεύτηκε βίντεο από την στιγμή που ο πύραυλος πλήττει το πλοίο:

Οι Ουκρανοί ισχυρίζονται ότι το πλοίο χτυπήθηκε από πύραυλο τύπου Kh-31P τον οποίο εκτόξευσε ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος.

Το πλοίο επρόκειτο να μεταφέρει σιδηρομετάλλευμα στην Κίνα, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών της Ουκρανίας Oleksandr Kubrakov. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Ρωσία πραγματοποίησε 21 στοχευμένες επιθέσεις σε λιμενικές υποδομές μετά την αποχώρηση από τη συμφωνία. «Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η τρομοκρατική χώρα κατέστρεψε περισσότερες από 160 εγκαταστάσεις υποδομής και 122 οχήματα», είπε στο Facebook.

Ο Yoruk Isik, επικεφαλής της εταιρείας συμβούλων Bosphorus Observer, αναγνώρισε το σκάφος ως Kmax Ruler, σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα. Είπε ότι το πλοίο βρισκόταν στο λιμάνι του Pivdennyi και φόρτωνε σίδερο όταν χτυπήθηκε. Ο Ουκρανός πλοίαρχος σκοτώθηκε και «λίγα» μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν, είπε ο ίδιος.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ