Θλίψη στην Βραζιλία: 3χρονη πέθανε έπειτα από τσίμπημα σκορπιού

Ένα 3χρονο κορίτσι από τη Βραζιλία πέθανε την περασμένη εβδομάδα αφού ένας σκορπιός σύρθηκε κάτω από τα ρούχα της και την τσίμπησε ενώ κοιμόταν, αναφέρει το Newsflash, επικαλούμενο τοπικά μέσα ενημέρωσης .

Η Maria Fernanda Brito da Silva υπέστη καρδιακή ανακοπή ενώ έδινε μάχη για τη ζωή της στο Hospital Regional de Mato Grosso do Sul στο Campo Grande. Οι γιατροί είχαν ήδη δώσει στο κοριτσάκι θεραπεία με αντισώματα κατά του δηλητηρίου, αλλά πέθανε σε μονάδα εντατικής θεραπείας την 1η Οκτωβρίου.

Τσιμπήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου στο σπίτι της στο Ribas do Rio Pardo της Βραζιλίας.

«Με απεριόριστη θλίψη και λύπη η πόλη του Ribas do Rio Pardo, μέσω του Δημοτικού Υπουργείου Υγείας (Sesau), ανακοινώνει ότι η Maria Fernanda Brito da Silva πέθανε το πρωί της Κυριακής», δήλωσαν αξιωματούχοι της πόλης Ribas do Rio Pardo.

Η Μαρία Φερνάντα ήταν μόλις 3 ετών (Φωτογραφία: Social Networks)

Η μητέρα του παιδιού περιέγραψε με οδυνηρό τρόπο την επίθεση με σκορπιό που σκότωσε την αγαπημένη της κόρη.

«Η εικόνα θα μείνει στο κεφάλι μου για πάντα. Ήταν στο κρεβάτι, γύρισε και είδα τον σκορπιό κολλημένο στην πλάτη της. Δεν ήταν ένας μικρός σκορπιός, ήταν ένας μεγάλος σκορπιός», είπε η Ramirez da Silva, 27 ετών, σύμφωνα με την Primeira Pagina.

«Το κοριτσάκι μου παρόλο που πονούσε, σήκωσε το μικρό της δάχτυλο και έδειξε ότι ο σκορπιός κατέληξε στο πουκάμισό μου. Χτύπησα το χέρι μου, τον πέταξα στο έδαφος και τον σκότωσα» περιέγραψε. Η Ramirez da Silva είπε ότι βγήκε έξω και ούρλιαξε για βοήθεια καθώς το κοριτσάκι άρχισε να κάνει εμετό. Ένας γείτονας μετέφερε την οικογένεια στο νοσοκομείο. Η Primeira Pagina αναφέρει ότι ο αδελφός της Ramirez da Silva και ο 5χρονος γιος της τσιμπήθηκαν στο παρελθόν από σκορπιούς.

Η γιαγιά της, Cleide Cristina Ramirez, είπε ότι ο πόνος είναι απερίγραπτος. «Είναι άπειρος πόνος», είπε. «Η κόρη μου είναι μαχήτρια, ανύπαντρη μητέρα, δίνει τη ζωή της για τα παιδιά της».

Περισσότερα από 3.000 κρούσματα που σχετίζονται με σκορπιούς έχουν αναφερθεί φέτος στην πολιτεία Μάτο Γκρόσο ντο Σουλ, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Τον Αύγουστο, ένα 5χρονο αγόρι από το Ribas do Rio Pardo πέθανε αφού τσιμπήθηκε από σκορπιό που βρισκόταν μέσα στο παπούτσι του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ