The Blind Side: Ο δικαστικός πόλεμος πίσω από την ταινία που έδωσε το Όσκαρ στην Σάντρα Μπούλοκ

Η συγκινητική πραγματική ιστορία που ενέπνευσε την ταινία «Σχέσεις Στοργής» το 2009 και έδωσε στην Σάντρα Μπούλοκ το Όσκαρ Α Γυναικείου Ρόλου φαίνεται ότι ήταν απλώς ένα χολιγουντιανό «παραμύθι».

Βαρύ πένθος για την Σάντρα Μπούλοκ: Πέθανε ο σύντροφός της έπειτα από μάχη με τη νόσο ALS

Η ταινία αφορά την ιστορία του πρώην αθλητή του NFL, Μάικλ Οχέρ. Ως έφηβος ο αθλητής έμεινε άστεγος και χωρίς φροντίδα, αφού η μητέρα του ήταν χρήστρια ναρκωτικών. Από την ηλικία των 7 ετών άλλαζε συνέχεια ανάδοχες οικογένειες με αποτέλεσμα να μείνει άστεγος και να καταλήξει στα γκέτο του Μέμφις. Τελικά γνωρίζει μία εύπορη οικογένεια, την Λι Αν Τούι και τον σύζυγό της, Σιν Τούι που τον κάνουν μέλος της οικογένειας τους. Τον βοηθούν να τελειώσει το σχολείο και να παίξει σε κάποια μεγάλη ομάδα αμερικανικού κολεγίου.

Τώρα ο 37χρονος Μάικλ Οχέρ έκανε μήνυση στους Τούι και τους κατηγορεί ότι δεν τον υιοθέτησαν ποτέ πραγματικά. Υποστηρίζει ότι τον έβαλαν να αποδεχτεί να γίνουν οι νόμιμοι εκπρόσωποι του με αποτέλεσμα να ενεργούν στο όνομα του και να του κλέψουν εκατομμύρια από τα δικαιώματα της επιτυχημένης ταινίας.

Σάντρα Μπούλοκ και Τσάνινγκ Τέιτουμ μαζί στο «The Lost City of D» – ΦΩΤΟ

Η είδηση έγινε πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες των ΗΠΑ, ενώ δεν έμεινε ασχολίαστη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αρκετοί χρήστες κατηγόρησαν το ζευγάρι ότι επιθυμούσε να ζει στην πολυτέλεια και γι’ αυτό εκμεταλλεύθηκε οικονομικά τον αθλητή. Άλλοι έφτασαν στο σημείο να ζητούν από την Σάντρα Μπούλοκ να δώσει πίσω το Όσκαρ αφού η ιστορία της ταινίας αποδείχθηκε ψεύτικη.

Σάντρα Μπούλοκ: Εκνευρισμένη και στεναχωρημένη για την κόντρα

Η ηθοποιός φέρεται να είναι εξαιρετικά στεναχωρημένη με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την κόντρα του Μάικλ Οχέρ με την οικογένεια Τούι. «Σε αυτή την ταινία έπεσε πολύ σκληρή δουλειά και όλοι πίστευαν ότι είναι αλήθεια. Και τώρα αυτό αμφισβητείται και απλά ταράζει την Σάντρα που μία τόσο ιδιαίτερη στιγμή της ζωής της τώρα επισκιάζεται από μία εντελώς διαφορετική οπτική», είπε στην Daily Mail ανώνυμη πηγή.

Η ηθοποιός βρίσκεται σε μία εξαιρετικά δύσκολη στιγμή της ζωής της αφού πρόσφατα πέθανε ο σύντροφος της, Μπράιαν Ράνταλ μετά από μακροχρόνια ασθένεια. «Είναι μία δύσκολη φάση για εκείνη συναισθηματικά με την απώλεια του Μπράιαν και τώρα είναι εξαιρετικά στεναχωρημένη με διαφορετικό τρόπο με όλα αυτά που συμβαίνουν με τον Μάικλ Οχέρ», ανέφερε η ίδια πηγή.

Οικογένεια Τούι: Θα λήξει την νομική σχέση με τον πρώην αθλητή

Η οικογένεια Τούι φέρεται να είναι εξαιρετικά πληγωμένη από τα όσα υποστηρίζει ο Μάικλ Οχέρ. Σύμφωνα με τον δικηγόρο τους, η Λι Αν και Σιν Τούι αναμένεται να δώσουν εντολή για να λήξει η νομική εκπροσώπηση του πρώην αθλητή. Μάλιστα ανέφερε ότι ο 37χρονος γνώριζε από την αρχή ότι δεν είχε υιοθετηθεί. Ο λόγος που προβάλλει το ζευγάρι είναι ότι ο Μάικλ Οχέρ ήταν 18 χρονών και κατά τον νόμο ενήλικος όταν αποφάσισαν να τον κάνουν μέλος της οικογένειας τους. Έτσι δεν μπορούσαν να τον υιοθετήσουν αλλά ήταν σε θέση να αναλάβουν την νομική εκπροσώπηση του.

Τι λέει ο συγγραφέας του βιβλίου

Ο συγγραφέας του βιβλίου, στο οποίο στηρίχθηκε η ταινία δίνει μία νέα εκδοχή για τα γεγονότα. Ο Μάικλ Λούις που είναι φίλος εδώ και δεκαετίες με την οικογένεια Τούι εξήγησε ότι ως αποζημίωση για την ταινία εισέπραξαν συνολικά 350.000 δολάρια. Όταν ο Οχέρ αρνήθηκε να πληρωθεί εκείνοι κατέθεσαν το μερίδιο του σε έναν τραπεζικό λογαριασμό για τον γιο του. Ο 37χρονος υποστήριξε ότι κάθε μέλος της οικογένειας έλαβε 350.000 δολάρια και αρκετά ακόμη χρήματα από δικαιώματα και εκείνος δεν εισέπραξε ούτε ένα δολάριο.

«Αυτό για το οποίο αισθάνομαι πραγματικά στεναχωρημένος είναι ότι είδα όλο αυτό το πράγμα από πολύ κοντά. Του έδωσαν απλόχερα πόρους και αγάπη. Το γεγονός ότι είναι καχύποπτος απλά σου κόβει την ανάσα. Ο τρόπος που σκέψης που πρέπει να έχει κάποιος για να το κάνει αυτό. Αισθάνομαι λυπημένος γι’ αυτόν», είπε ο συγγραφέας.

Ταυτόχρονα ο δικηγόρος της οικογένειας σημείωσε ότι πριν ο αθλητής καταθέσει την μήνυση είχε ζητήσει από την οικογένεια να του καταβάλει 15 εκατ. δολάρια για να μην δημοσιοποιήσει τις καταγγελίες του. Να σημειωθεί ότι η Τούι έχουν αρκετά μεγάλη περιουσία αφού ήταν επιχειρηματίες στο Μένφις πριν γνωρίζουν τον Μάικλ Οχέρ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ