Θα μπορούσαν οι καρχαρίες να γίνουν πιο επιθετικοί; – Πώς επιδρά η άνοδος της θερμοκρασίας στους ωκεανούς

Οι καρχαρίες θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη πιο επιθετικοί και θυμωμένοι αφού οι ωκεανοί του κόσμου έχουν φτάσει στην υψηλότερη θερμοκρασία επιφάνειας που έχει καταγραφεί έως τώρα, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Το Copernicus, η μετεωρολογική υπηρεσία της ΕΕ, αποκάλυψε χθες ότι οι θερμοκρασίες της επιφάνειας της θάλασσας έφτασαν κατά μέσο όρο τους 20,96 βαθμούς Κελσίου – ξεπερνώντας την προηγούμενη υψηλότερη που είχε καταγραφεί το 2016 με 20,95 βαθμούς Κελσίου.

Οι θερμότερες θάλασσες προκαλούν προβλήματα στα ψάρια και τα κοράλλια και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε άνοδο της στάθμης της θάλασσας. Καθώς οι ωκεανοί ζεσταίνονται, ψάρια όπως ο μπακαλιάρος μπορεί να χρειαστεί να μετακινηθούν βορειότερα για να φτάσουν στις πιο δροσερές θάλασσες που προτιμούν.

Και οι καρχαρίες θα μπορούσαν να γίνουν επιθετικοί επειδή μπερδεύονται σε πιο ζεστές συνθήκες. Ο Δρ Simon Boxall του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον είπε στην Telegraph: «Οι καρχαρίες που γίνονται όλο και πιο τσαντισμένοι, είναι κάτι που μπορεί να γίνει, δεν θα μου προκαλούσε καθόλου έκπληξη. Τα ψάρια είναι αρκετά τρελά ως προς τη θερμοκρασία».

Ένας εκπρόσωπος του Copernicus δήλωσε χθες: «Το ρεκόρ έχει σπάσει. Οι ωκεανοί είναι οι πιο θερμοί που έχουν καταγραφεί».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ