Τέιλορ Σουίφτ: Σάλος με deepfake πορνογραφικές εικόνες της – Η αντίδραση του Λευκού Οίκου

Την αντίδραση του Λευκού Οίκου προκάλεσαν οι πορνογραφικές φωτογραφίες που βομβάρδισαν το διαδίκτυο αυτή την εβδομάδα και απεικόνιζαν την Τέιλορ Σουίφτ να ποζάρει προκλητικά.  Οι εικόνες αυτές αποτελούν προϊόν τεχνητής νοημοσύνης.

Συγκεκριμένα, οι φωτογραφίες δημιουργήθηκαν με την χρήση της τεχνολογίας deepfake της τεχνητής νοημοσύνης και το περιστατικό αναδεικνύει τους κινδύνους των κακόβουλων χρήσεων της ΑΙ.

Σύμφωνα με το abcnews οι πλαστές φωτογραφίες θορύβησαν ακόμα και τον Λευκό Οίκο με την εκπρόσωπο τύπου Karine Jean-Pierre να χαρακτηρίζει «ανησυχητικό» το συμβάν και να δηλώνει ότι το Κογκρέσο «θα πρέπει να λάβει νομοθετικά μέτρα».

«Ενώ οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης λαμβάνουν τις δικές τους ανεξάρτητες αποφάσεις σχετικά με τη διαχείριση περιεχομένου, πιστεύουμε πως μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο επιβάλλοντας τους δικούς τους κανόνες για την πρόληψη της διάδοσης παραπλανητικών και μη συναινετικών προσωπικών εικόνων πραγματικών ανθρώπων», πρόσθεσε.

Παράλληλα, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου τόνισε πως σχηματίστηκε ομάδα εργασίας για την αντιμετώπιση της διαδικτυακής παρενόχλησης και εγκαινιάστηκε η πρώτη 24ωρη εθνική γραμμή βοήθειας για θύματα σεξουαλικής κακοποίησης λόγω εικόνας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ