Ταϊβάν: Τουλάχιστον 36 νεκροί και 40 τραυματίες από τον εκτροχιασμό τρένου μέσα σε τούνελ – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Τουλάχιστον 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν, 40 τραυματίστηκαν και περίπου 70 παραμένουν παγιδευμένοι στο τρένο που εκτροχιάστηκε μέσα σε σήραγγα στην Ταϊβάν. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε όταν ένα φορτηγό σταθμευμένο σε εργοτάξιο γλίστρησε σε πρανές και έπεσε πάνω στο τρένο την στιγμή που αυτό έμπαινε στη σήραγγα.

Το τρένο το οποίο ταξίδευε από την Ταϊπέι στην Τάιτουνγκ και μετέφερε περίπου 350 ανθρώπους, εκτροχιάσθηκε βόρεια της Χουάλιεν στην ανατολική Ταϊβάν, ανακοίνωσε η Πυροσβεστική. Μέσα ενημέρωσης της Ταϊβάν αναφέρουν πως πολλοί επιβάτες στέκονταν όρθιοι στα βαγόνια επειδή το τρένο ήταν υπερπλήρες και εκτινάχθηκαν όταν συνετρίβη.

Ογδόντα έως 100 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τα πρώτα τέσσερα βαγόνια της αμαξοστοιχίας ενώ τα βαγόνια πέντε έως οκτώ έχουν “παραμορφωθεί” και η πρόσβαση σε αυτά είναι δύσκολη.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Central News Agency μετέδωσε πως ένα φορτηγό που “δεν ήταν σταθμευμένο κανονικά” φαίνεται ότι γλίστρησε μέχρι τις σιδηροτροχιές. Η Πυροσβεστική έδωσε στη δημοσιότητα μια εικόνα που φαίνεται ότι δείχνει τα συντρίμμια του φορτηγού δίπλα στο εκτροχιασμένο τρένο.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Πηγή ΦΩΤΟ: EPA, Reuters

Πηγή ΒΙΝΤΕΟ: Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ