Τα τελευταία λόγια του Ούγκο Τσάβες

Τα τελευταία λόγια του Ούγκο Τσάβες

Ο επικεφαλής της προεδρικής φρουράς του Ούγκο Τσάβες, στρατηγός Χοσέ Ορνέγια μίλησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press για τις τελευταίες στιγμές του ηγέτη της Βενεζουέλας. 

“Δεν θέλω να πεθάνω, παρακαλώ μη με αφήσετε να πεθάνω”, ήταν τα τελευταία λόγια του Κομαντάντε, τα οποία ψιθύρισε καθώς πια ήταν πολύ αδύναμος για να μιλήσει δυνατά, όπως είπε ο Ορνέγια.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο Τσάβες υπέστη έμφραγμα και υπέφερε πολύ στις τελευταίες του στιγμές.

«Ο καρκίνος ήταν σε προχωρημένο στάδιο αλλά ο Τσάβες πέθανε από ισχυρό έμφραγμα καρδιάς» δήλωσε αν και η επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης της Βενεζουέλας ανέφερε ότι αντιμετώπισε μια νέα αναπνευστική λοίμωξη, που απέβη μοιραία.  

Η Βενεζουέλα έχει κηρύξει επταήμερο πένθος για το θάνατο του προέδρου της. Η σορός του εκτίθεται ήδη σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Στρατιωτικής Ακαδημίας του Καράκας και η κηδεία του θα γίνει αύριο Παρασκευή.

Κάθε ώρα μέχρι τη στιγμή της ταφής του θα ακούγονται κανονιοβολισμοί προς τιμήν του.

Χθες το μεσημέρι όταν το φέρετρό του ξεκίνησε από το στρατιωτικό νοσοκομείο για το παρεκκλήσι της Στρατιωτικής Ακαδημίας, χιλιάδες κόσμου βγήκε στους δρόμους. Χρειάστηκαν επτά ολόκληρες ώρες για να φτάσει η σορός του στο παρεκκλήσι.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ