Τα “καρφιά” του Ζούκερμπεργκ για τον Τραμπ

Επίθεση κατά του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε ο ιδρυτής του Facebook, Μάρκ Ζούκερμπεργκ με αφορμή τη θέση του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, για το προεδρικό χρίσμα για την πρόσβαση στο ίντερνετ. Μάλιστα έμμεσα σύγκρινε την υποψηφιότητα του μεγιστάνα με τα καταπιεστικά καθεστώτα ανά τον κόσμο που περιορίζουν την ελευθερία του λόγου και μπλοκάρουν την πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Αν και ο ίδιος δεν κατονόμασε τον Τραμπ, αναφέρθηκε στην άποψη που έχει διατυπώσει ο Τραμπ για τη μετανάστευση και το «τείχος» που πρέπει να χτιστεί μεταξύ των ΗΠΑ και του Μαξικού.

«Ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο και αρχίζω και βλέπω ανθρώπους και έθνη να στρέφονται προς τα Μέσα, να στρέφονται ενάντια της ιδέας ενός συνδεδεμένου κόσμου και μιας παγκόσμιας κοινότητας. Ακούω φωνές που φοβούνται και ζητούν την κατασκευή τοίχων για να απομακρύνουν ανθρώπους, τους οποίους χαρακτηρίζουν ως «άλλους». Για τον αποκλεισμό της ελεύθερης έκφρασης, για την επιβράδυνση της μετανάστευσης, τη μείωση του εμπορίου. Και σε ορισμένες περιπτώσεις, σε όλο τον κόσμο, ακόμη και μέσα από τον περιορισμό στην πρόσβαση στο διαδίκτυο» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ομιλία του ο ιδρυτής του Facebook.

«Χρειάζεται θάρρος για να επιλέξουμε την ελπίδα από τον φόβο. Κάποιοι άνθρωποι θα σας θεωρούν χαζούς αλλά αυτή η ελπίδα και η αισιοδοξία θα είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός» συνέχισε.

Πηγή: theguardian.com

Διαβάστε επίσης:

Ο Ζούκερμπεργκ σε ρόλο Καίσαρα στο εξώφυλλο του Economist

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ