Συνομιλίες-σοκ από μέλη της Χαμάς: «Κοίτα πόσους σκότωσα με τα ίδια μου τα χέρια» – Αγωνιούν οι συγγενείς των ομήρων

«Άνοιξε τώρα το WhatsApp μου και θα δεις όλους τους σκοτωμένους. Κοίτα πόσους σκότωσα με τα ίδια μου τα χέρια. Ο γιος σου σκότωσε Εβραίους» είναι μόνο μία από τις ανατριχιαστικές τηλεφωνικές συνομιλίες που έγινε από μέλος της Χαμάς μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις σε ισραηλινά εδάφη.

Μάλιστα, η συνομιλία που δημοσιοποίησε ο ισραηλινός στρατός φέρεται να καταγράφει ένοπλο της Χαμάς να ενημερώνει υπερηφανευόμενος στον πατέρα του για το μακελειό της 7ης Οκτωβρίου, και να αποτυπώνει το μέγεθος της κτηνωδίας «Μπαμπά σου μιλάω από το τηλέφωνο μιας Εβραίας. Τη σκότωσα και μαζί τον σύζυγό της» λέει ο ίδιος.

Οι συγγενείς των ομήρων αγωνιούν

Μετά από 18 ημέρες ομηρίας ο εγγονός της 85χρονης ομήρου της Χαμάς που απελευθερώθηκε, Ντανιέλ Λιφσίτζ, ανησυχεί για την κατάσταση της σωματικής και ψυχικής της υγείας, αφού εκείνη αγωνιά για το μέλλον του συζύγου της που παραμένει όμηρος στη Γάζα. «Η γιαγιά μου είναι ο πιο δυνατός άνθρωπος που ξέρω… Δεν γνωρίζει πως είναι ο άντρας της, ούτε που βρίσκεται. Είναι παντρεμένοι πάνω από 60 χρόνια και πρέπει να είναι δύσκολο. Την τελευταία φορά, τον είδε τραυματισμένο, με πληγές» ανέφερε.

«Ελπίζουμε να πάρουμε και εμείς πίσω τους δικούς μας, γιατί ο Κφιρ και η Άριελ είναι μωρά. Ο Κφιρ είναι εννέα μηνών. Δεν έχει πει ακόμη τα πρώτα του λόγια. Δεν ξέρω καν αν έχει πει «μπαμπά» και είμαι 100% σίγουρος ότι δεν έχει πει ακόμη «μαμά»» αναφέρει στην κάμερα ο 45χονος Γιόσι Σνάιντερ, ξάδερφος της απηχθείσας Σίρι μαζί με τα δύο παιδιά της.

Ελπίδες να απελευθερωθούν οι μητέρες με τα παιδιά

Σύμφωνα με το Reuters το Κατάρ πιέζει τη Χαμάς να απελευθερώσει σύντομα και άνευ όρων αν όχι όλους τους ομήρους τουλάχιστον τις γυναίκες και τα παιδιά.

Κληθείς να σχολιάσει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ προειδοποίησε ότι μία ισραηλινή χερσαία επιχείρηση στη Γάζα θα περιέπλεκε τις προσπάθειες για ένα αναίμακτο τέλος στο δράμα των ομήρων.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ