Συγχαρητήρια από τον Ομπάμα στον Ρέντσι

Συγχαρητήρια από τον Ομπάμα στον Ρέντσι

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο πρωθυπουργό της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, προκειμένου να τον συγχαρεί, είχε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόκειται μάλιστα να συναντήσει τον Ρέντσι τον ερχόμενο Μάρτιο στη Ρώμη, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Στη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, ο Ομπάμα εξέφρασε την υποστήριξή του στους στόχους του Ρέντσι όσον αφορά την ανάπτυξη και την αγορά εργασίας.

Εξάλλου, ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε στον Ιταλό πρωθυπουργό την επιθυμία του να «συνεχιστεί η αμερικανοϊταλική συνεργασία στο Αφγανιστάν και τη Λιβύη».

Επίσης ο Ομπάμα αναφέρθηκε στη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι διαπραγματεύσεις για την σύναψη της οποίας συνεχίζονται, αλλά και τη συνεργασία όσον αφορά την άμυνα και την ασφάλεια, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Προτού ο Ρέντσι, 39 ετών, ορκιστεί πρωθυπουργός της Ιταλίας, ο Ομπάμα είχε προγραμματίσει να πραγματοποιήσει μια επίσκεψη στη Ρώμη στα τέλη Μαρτίου στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής του περιοδείας. Ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντηθεί επίσης με τον πάπα Φραγκίσκο.

Σύμφωνα με την αμερικανική προεδρία, Ομπάμα και Ρέντσι εξέφρασαν τη χαρά τους για την επικείμενη συνάντησή τους, «μια ευκαιρία να προωθηθεί περαιτέρω η διμερής συνεργασία στα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ