Συγκρούσεις του ισραηλινού στρατού με την Χαμάς μέσα στην Γάζα – Ανησυχία για την ανάμειξη της Χεζμπολάχ – Βίντεο

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στο βόρειο τμήμα της Γάζας ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και την Χαμάς.

Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) ανέφεραν ότι συνεχίζουν τις «χερσαίες επιχειρήσεις στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας» και ότι συγκρούστηκαν με ενόπλους της Χαμάς εντός της Γάζας, οι οποίοι πυροβόλησαν εναντίον στρατιωτών.

«Τρομοκράτες που πυροβόλησαν εναντίον ισραηλινών στρατιωτών, σκοτώθηκαν, καθώς και τρομοκράτες που εντοπίστηκαν στην ακτογραμμή στη Λωρίδα της Γάζας κοντά στην περιοχή Ζικίμ» στο νότιο Ισραήλ, ανέφεραν.


Οι IDF δημοσίευσαν επίσης ένα βίντεο που, όπως είπαν, έδειχνε τα άρματα μάχης και άλλα οχήματά τους μέσα στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ άλλα πλάνα δείχνουν αεροπορικές επιδρομές στο Μπέιτ Χανούν, στη βορειοανατολική γωνία της Λωρίδας.

Ο ισραηλινός στρατός μέσω του εκπροσώπου του ζήτησε και πάλι σήμερα από τους αμάχους να φύγουν από το βόρειο τμήμα της Γάζας και από την πόλη της Γάζας, «να μετακινηθούν προσωρινά νότια του Ουάντι Γάζα, προς πιο ασφαλή ζώνη, όπου θα μπορούν να λάβουν νερό, τρόφιμα και φάρμακα», ενώ ζητήθηκε και η εκκένωση του νοσοκομείου Αλ Κουντς στη Γάζα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ακούγονται συνεχώς πυρά από τις εχθροπραξίες που εντείνονται, μεταξύ Χεζμπολάχ και ισραηλινού στρατού.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσε ότι όλη τη νύχτα τα μέλη της Χεζμπολάχ εξαπέλυσαν πυρά από το νότιο Λίβανο σε στρατιωτικές θέσεις του ισραηλινού στρατού.

«Όποιος από τη Χεζμπολάχ πλησιάσει το φράχτη θα χτυπηθεί», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι, στην οργάνωση που υποστηρίζεται από το Ιράν και έχει έδρα το Λίβανο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ