Στόχος του ΝΑΤΟ να αντιμετωπιστεί η εμπορία ανθρώπων στο Αιγαίο

Οι ελληνικές και τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα επιχειρούν στα χωρικά ύδατα και στον εναέριο χώρο της άλλης χώρας, τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της υπουργικής Συνόδου του ΝΑΤΟ

O Στόλτενμπεργκ πρόσθεσε ότι τις περιπολίες θα αναλάβει η ναυτική νατοϊκή δύναμη SNMG2, η οποία ήδη περιπολεί στην περιοχή, υπό γερμανική διοίκηση. Όπως είπε, η SNMG2 θα αναλάβει τη διεξαγωγή αναγνώρισης, παρακολούθησης και επιτήρησης των παράνομων διελεύσεων στο Αιγαίο σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, ενώ παράλληλα θα έχει «απευθείας σύνδεση» με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό διαχείρισης συνόρων, Frontex.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε, επίσης, ότι η SNMG2 θα κατευθυνθεί προς το Αιγαίο χωρίς καθυστέρηση και κάλεσε τα μέλη του ΝΑΤΟ να την ενισχύσουν. Ξεκαθαρίζοντας ότι η νατοϊκή ναυτική επιχείρηση στο Αιγαίο δεν έχει να κάνει με επαναπροώθηση πλοίων με πρόσφυγες, αλλά στόχος είναι να αντιμετωπιστεί η εμπορία ανθρώπων και τα εγκληματικά δίκτυα των διακινητών, κάτι το οποίο θα γίνει «σε συνεργασία με τις εθνικές ακτοφυλακές και την ΕΕ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή ΦΩΤΟ: Twitter/ @TheChirpNetwork

Δείτε επίσης:

Τα διεθνή Μέσα για τη δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Ο Καμμένος για τη νατοϊκή δύναμη που θα αναπτυχθεί στο Αιγαίο

Ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ θα κατευθυνθεί προς το Αιγαίο

Πλακιωτάκης: Μέσω του ΝΑΤΟ κινδυνεύουμε να έχουμε συνδιαχείριση του Αιγαίου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ