Στους 33 οι νεκροί στο Ιράκ

 Στους 33 οι νεκροί στο Ιράκ

Σε τουλάχιστον 33 ανήλθε ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν από τα επεισόδια βίας που σημειώθηκαν στο Ιράκ, οι 14 εκ των οποίων έχασαν την ζωή τους από βομβιστικές επιθέσεις που εξαπολύθηκαν κατά πολλών κυβερνητικών κτιρίων κοντά στο Κιρκούκ, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Στην Χαουίτζα, 230 χλμ βόρεια της Βαγδάτης, αντάρτες επιτέθηκαν κάνοντας χρήση όλμων και τουλάχιστον ενός παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου στο αστυνομικό τμήμα, στο δημαρχείο και στο νομαρχιακό συμβούλιο της πόλης, σύμφωνα με τον στρατηγό Μοχάμεντ Χάλαφ αλ Ντουλάιμι.

Επτά άμαχοι, τέσσερις αντάρτες και τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν και 22 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά την επίθεση αυτή εναντίον των τριών κυβερνητικών κτιρίων στο κέντρο της πόλης, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η επίθεση αυτή έγινε την επομένη μιας άλλης που σημειώθηκε κατά δύο αστυνομικών τμημάτων στην επαρχία Άνμπαρ, η οποία προκάλεσε τον θάνατο επτά αστυνομικών.

Την ίδια ώρα μια εξαμελής οικογένεια, οι δύο γονείς, τα τρία παιδιά τους και η γιαγιά τους, δολοφονήθηκαν σήμερα μέσα στο σπίτι τους στην βορειοανατολική Βαγδάτη, σύμφωνα με πηγές της ασφάλειας.

Επίσης τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν από εκρηκτικό μηχανισμό που εξερράγη σε δρόμο στο κέντρο της Μοσούλης, στο βόρειο Ιράκ, και πέντε σκοτώθηκαν από την έκρηξη βόμβας κοντά στην Μπάλαντ, βόρεια της Βαγδάτης.

Επίσης τουλάχιστον 5 άνθρωποι δολοφονήθηκαν σήμερα σε άλλα μέρη της χώρας.

Περίπου 670 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από τη βία στο Ιράκ από τις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ οι νεκροί υπολογίζονται σε περισσότερους από 4.500 από την αρχή της χρονιάς, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, ο οποίος στηρίχθηκε σε πηγές της ασφάλειας, όπως και ιατρικές πηγές.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ