Στο “κόκκινο” η αγωνία στην Κύπρο – Έτσι θα λειτουργήσει το σύστημα sonar που θα συνδράμει στις έρευνες

Οι Αρχές επιχειρούν ταυτόχρονα τόσο στη λίμνη του Μεμί στον Ξυλιάτο προκειμένου να εντοπιστεί το άψυχο σώμα της 6χρονης Σιέρα, κόρης της Mary Rose, όσο και στο Μιτσερό στην Κόκκινη Λίμνη, όπου βρίσκονται άλλες δύο σοροί, της Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα και της 8χρονη κόρης της Έλενα Ναταλία. Από την Κόκκινη Λίμνη έχει ανασυρθεί μια σορός σε βαλίτσα, την Κυριακή του Πάσχα η οποία ωστόσο δεν έχει ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής.

Το εξειδικευμένο σύστημα sonar που αναμένεται από τις ΗΠΑ θα επιχειρήσει το Σάββατο και θα ανιχνεύσει αντικείμενα στο νερό με τη βοήθεια πολλαπλών ακτίνων που θα διενεργούν υδρογραφικές έρευνες.

Με τον ίδιο τρόπο επιχειρήθηκε ο εντοπισμός νεκρών σε τραγωδία που είχε σημειωθεί σε ποταμό, το 2014 στην Ινδία.

Το Sonar χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα για την εύρεση και ταυτοποίηση αντικειμένων στο νερό και τον προσδιορισμό του βάθους του νερού. Μεταδίδει ηχητική ενέργεια και μέσω ανάλυσης του επιστρεφόμενου σήματος (echo) από το νερό ή άλλα αντικείμενα. Η ηχώ επιστροφής καταγράφεται συνεχώς, δημιουργώντας μια «εικόνα» του πυθμένα του ωκεανού.

Παράλληλα και σήμερα Πρωτομαγιά, ΕΜΑΚ αλλά και ιδιωτική εταιρεία που συνδράμει στις έρευνες που γίνονται σε Μιτσερό και Ξυλιάτο θα συνεχίζουν την καταγραφή μέσω της ρομποτικής κάμερας, εν αναμονή των όποιων ευρημάτων.

Η περιορισμένη ορατότητα στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό αλλά και οι ιδιάζουσες συνθήκες της λίμνης του Μεμί στο Ξυλιάτο, είναι οι λόγοι που δυσχεραίνουν το έργο των συνεργείων.

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: sigmalive.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ