Στο 1% η διαφορά των υπέρ και κατά του Brexit

Η εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση υπέστη μείωση του ποσοστού της κατά 6 εκατοστιαίες μονάδες έναντι της αντίπαλης εκστρατείας, υπέρ της παραμονής, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα The Times. (1)

Κατά την έρευνα, οι προσπάθειες να πειστούν οι ψηφοφόροι ότι είναι ασφαλέστερο η Βρετανία να παραμείνει στην ΕΕ αποδίδουν. Οι πολίτες ανησυχούν για τους κινδύνους που θα συνεπαγόταν η αποχώρηση.

Η εφημερίδα σημειώνει πως αυτοί οι φόβοι οδήγησαν στη μείωση κατά έξι μονάδες —στο 31%— του ποσοστού των Βρετανών που θεωρεί πως η αποχώρηση από την ΕΕ, ή Brexit, θα ήταν η ασφαλέστερη επιλογή. Το 43% των ερωτηθέντων κρίνει ότι θα ήταν ασφαλέστερο η χώρα να μείνει στην ΕΕ. Και αυτό το ποσοστό υπέστη μείωση, αλλά ισχνή (-1%).

Στο δημοσίευμα των Τάιμς σημειώνεται επίσης ότι η δημοσκόπηση έδειξε πως η τοποθέτηση του δημάρχου του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον και του Μάικλ Γκόουβ, σημαίνοντος στελέχους των Τόρις, υπέρ του Brexit δεν είχε σημαντική επίπτωση στην κοινή γνώμη. Ακόμη, η δημοσκόπηση κατέδειξε μεγάλη μείωση του ποσοστού των Βρετανών που θεωρεί πως ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον κατέληξε σε μια δυσμενή για τη χώρα συμφωνία στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, εάν το δημοψήφισμα διεξαγόταν σήμερα το 38% των Βρετανών θα ψήφιζε υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ και το 37% υπέρ της παραμονής σε αυτή. Ένα 25% των ερωτηθέντων δήλωσε αναποφάσιστο.

Από τις αρχές του Φεβρουαρίου, όταν είχε δημοσιευθεί το πρώτο σχέδιο της συμφωνίας με την ΕΕ, οι έρευνες της YouGov κατέγραφαν προβάδισμα 9 εκατοστιαίων μονάδων της εκστρατείας υπέρ του Brexit.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ο δήμαρχος του Λονδίνου ξεκινά εκστρατεία υπέρ του Brexit

Αναστασιάδης: Η συμφωνία ωφελεί την Ε.Ε. και την Βρετανία

Κάμερον: Συμφωνία αρκετή για να προτείνω παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ