Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέλαβαν το πλοίο στον Κόλπο του Ομάν – «Το Ιράν θα υποστεί τις συνέπειες» διαμηνύει το Ισραήλ

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η πολεμική ένταση ανάμεσα στο Ιράν και στο Ισραήλ, με το σενάριο του ξεσπάσματος μιας πολεμικής σύγκρουσης να βρίσκεται έντονα πάνω στο τραπέζι τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Τύμπανα πολέμου στην Μέση Ανατολή: Επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ περιμένουν οι ΗΠΑ και ενισχύουν τις δυνάμεις τους – Η αυστηρή προειδοποίηση Μπάιντεν

Ένα ακόμη επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα, όταν σύμφωνα με  το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, οι ιρανικές ναυτικές ειδικές δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης, του ιδεολογικού στρατού της Ισλαμικής Δημοκρατίας, κατέλαβαν ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που “συνδέεται με το Ισραήλ” μέσα στον Κόλπο, στην περιοχή των Στενών του Ορμούζ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο πλοίο φέρεται να επέβαιναν τουλάχιστον 20 ναυτικοί από τις Φιλιππίνες.

Μήνυμα Μπάιντεν σε Ιράν: «Μην επιτεθείτε στο Ισραήλ – Μην το κάνετε»

“Ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που ονομάζεται MCS Aries κατασχέθηκε από τις ναυτικές ειδικές δυνάμεις” κατά τη διάρκεια “επιχείρησης που διεξήχθη με ελικόπτερο (των ειδικών δυνάμεων του Ναυτικού των Φρουρών) κοντά στο Στενό του Ορμούζ”, μετέδωσε το IRNA, διευκρινίζοντας ότι το πλοίο “φέρει σημαία Πορτογαλίας, το διαχειρίζεται η εταιρία Zodiac, η οποία ανήκει στον σιωνιστή καπιταλιστή Εγιάλ Οφέρ” και “κατευθυνόταν προς τα χωρικά ύδατα” του Ιράν.

Το πλοίο μεταφέρεται στα χωρικά ύδατα του Ιράν, σύμφωνα με το IRNA.

Δείτε τα βίντεο με τη στιγμή της κατάληψης του πλοίου:

Ισραήλ: Το Ιράν θα υποστεί τις συνέπειες για οποιαδήποτε κλιμάκωση

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χάγκαρι, σε διάγγελμά του το πρωί του Σαββάτου, κατηγόρησε το Ιράν ότι είναι το κράτος που στηρίζει την τρομοκρατία και δήλωσε ότι θα υποστεί συνέπειες εάν κλιμακώσει τη βία στην περιοχή, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

“Το Ιράν θα επωμιστεί τις συνέπειες εάν επιλέξει να κλιμακώσει περαιτέρω την κατάσταση”, ανέφερε χαρακτηριστικά. “Το Ισραήλ βρίσκεται σε ύψιστη επιφυλακή. Έχουμε αυξήσει την ετοιμότητά μας να προστατεύσουμε το Ισραήλ από περαιτέρω ιρανική επιθετικότητα. Είμαστε, επίσης, έτοιμοι να απαντήσουμε”, τόνισε.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ισραηλινού στρατού:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ