Σοκ:Σταμάτησαν τους μακελάρηδες του Παρισιού σε τρία μπλόκα και τους άφησαν ελεύθερους

Όχι μία, αλλά τρεις φορές φέρεται να σταμάτησε η γαλλική αστυνομία τον υπ’αριθμόν ένα καταζητούμενο ανά την Ευρώπη, τον τζιχαντιστή Σαλάχ Αμπντεσλάμ τις πρώτες ώρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, ενώ εκείνος κατευθυνόταν με αυτοκίνητο στις Βρυξέλλες, αλλά τον άφησε ελεύθερο, όπως αποκαλύπτει φίλος του τρομοκράτη.

«Μας σταμάτησαν όχι μία, αλλά τρεις φορές» φέρεται να είπε στους εισαγγελείς o Χαμζά Ατού, Βέλγος φίλος του Αμπντεσλάμ που οδηγούσε το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν από το Παρίσι στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Parisien.

Ο Ατού στον οποίο απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «συνδρομή σε τρομοκρατική δραστηριότητα» αποκάλυψε στις αρχές, ότι την πρώτη φορά που τους σταμάτησαν ο αστυνομικός τους ρώτησε «αν είχαν πάρει ναρκωτικά».

Σύμφωνα με τον Ατού, ο ίδιος και ένας άλλος Βέλγος φίλος τους, ο Μοχάμεντ Αμρί, απάντησαν «ναι» εφόσον κάπνιζαν κάνναβη στις μπροστινές θέσεις του αυτοκινήτου, ενόσω ο Αμπντεσλάμ καθόταν σιωπηλός στο πίσω κάθισμα.

Ο αστυνομικός επεσήμανε ότι δεν ήταν καλό το γεγονός ότι έκαναν χρήση ναρκωτικών, ωστόσο σημείωσε ότι «αυτή δεν είναι η προτεραιότητά μας σήμερα» αναφερόμενος προφανώς στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Οι τζιχαντιστές έπεσαν άλλες δυο φορές σε αστυνομικά μπλόκα. Τους ζητήθηκε να δείξουν τις ταυτότητές τους και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο Αμπντεσλάμ δεν φέρεται να έκανε κάποια προσπάθεια να κρύψει την ταυτότητά του, δίνοντας την σωστή διεύθυνσή του στο προάστιο των Βρυξελλών Molenbeek, κατά τον τρίτο έλεγχο. Μέχρι εκείνη την χρονική στιγμή δεν ήταν καταζητούμενος από τις αρχές, γεγονός που τον βοήθησε να διαφύγει με ευκολία.

Το αυτοκίνητο των τριών, βρέθηκε αργότερα εγκαταλελειμμένο στο εν λόγω βελγικό προάστιο. Ο Ατού και ο Αμρί τέθηκαν λίγο μετά υπό κράτηση, τα ίχνη του Αμπντεσλάμ πάντως είχαν χαθεί και ο τζιχαντιστής παραμένει άφαντος.

 

Δείτε επίσης:

Ο Αμπτεσλάμ μετά το μακελειό στο Παρίσι έπινε… καφέ στο Βέλγιο

Γαλλία: Ο Αμπαούντ σχεδίαζε νέο μακελειό στο Λα Ντεφάνς

Ιταλικός Τύπος: O καταζητούμενος Αμπντεσλάμ Σαλά πέρασε από την Πάτρα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ