Σοκαριστική αποκάλυψη για την βασίλισσα Ελισάβετ – Γιατί αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις

Σε μια σοκαριστική αποκάλυψη για την πραγματική κατάσταση της υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ προχώρησε ο ηθοποιός και παρουσιαστής, Κρίστοφερ Μπίγκινς, προκαλώντας νέα ανησυχία για την 95χρονη μονάρχη.

Όπως ισχυρίστηκε ο Μπίγκινς μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή το πρωί, η βασίλισσα χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο και ακυρώνει τις δημόσιες υποχρεώσεις της επειδή είναι “περήφανη” και δεν θέλει να την δουν να “παλεύει”.

Βασίλισσα Ελισάβετ

“Άκουσα ότι η αιτία που δεν εμφανίζεται σε πολλές εκδηλώσεις και ακυρώνει υποχρεώσεις όπου θα έπρεπε να είναι παρούσα, είναι επειδή είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο. Δεν θέλει να την δουν, είναι πολύ περήφανη. Είναι η σπουδαιότερη βασίλισσα. Είμαι τόσο θλιμμένος και ελπίζω να μπορέσει να παρευρεθεί στους εορτασμούς για το Ιωβηλαίο της”.

Aυτοί οι ισχυρισμοί έρχονται μετά τις αναφορές πως τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ έχουν ένα καλό ενορχηστρωμένο σχέδιο για να παρευρεθεί η βασίλισσα στo ετήσιο μνημόσυνο για τον πρίγκιπα Φίλιππο την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με το σχέδιο, η βασίλισσα θα φθάσει από το Κάστρο του Ουίνδσορ στο Μπάκιγχαμ με ελικόπτερο και από εκεί θα μεταφερθεί οδικώς ενώ θα χρησιμοποιηθεί ιδιωτική οθόνη για την προστασία της από τους φωτογράφους.

Πηγή είπε στη Mail on Sunday ότι η Αυτού Μεγαλειότης της δεν επιθυμεί να θεαθεί δημοσίως σε αναπηρικό αμαξίδιο επειδή φοβάται ότι θα γίνει σύγκριση με την αείμνηστη αδελφή της πριγκίπισσα Μαργαρίτα, τους μήνες πριν από τον θάνατό της.

Συνεχίζει βέβαια να αναλαμβάνει ελαφρά καθήκοντα που απαιτούν φυσική παρουσία, όπως οι ακροάσεις διπλωματών στο Κάστρο του Ουίνδσορ, αλλά αποφεύγει μεγάλες εκδηλώσεις, όπως η Τελετή για την Ημέρα Κοινοπολιτείας στο Αββαείο του Ουέστμιντερ την προηγούμενη Δευτέρα. Σε αρκετές περιστάσεις η βασίλισσα έχει χρησιμοποιήσει μπαστούνι, καθώς, όπως η ίδια έχει πει, δεν μπορεί να κινηθεί. Ωστόσο, δεν έχει θεαθεί ποτέ σε αναπηρικό αμαξίδιο.

βασίλισσα

Ερωτώμενος για συγκρίσεις της βασίλισσας με την αείμνηστη αδελφή της, ο Μπίγκινς είπε ότι ήταν ντροπιαστικό για τη βασίλισσα. Απαντώντας σε αναφορές ότι η βασίλισσα έχει εγκαταστήσει  ανελκυστήρα ειδικό για αναπηρικά αμαξίδια στο αγαπημένο της εξοχικό σπίτι στο κτήμα του Μπαλμόραλ στο Άμπερντινσαϊρ, ο Μπίγκινς υποστήριξε ότι πλέον η εγκατάσταση ανελκυστήρων στα σπίτια είναι πολύ συνηθισμένη. “Όλοι όσοι γνωρίζω βάζουν ανελκυστήρες”, είπε. “Μπορείς να τοποθετήσεις έναν ανελκυστήρα πολύ, πολύ φθηνά, αν έχεις χώρο” τόνισε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ