Σοκ στην Ιταλία: Ανακαλύφθηκαν 40 βαρέλια με νεκρά έμβρυα και ανθρώπινα λείψανα

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ιταλία μια μακάβρια ανακάλυψη στην ευρύτερη περιοχή της Μπολόνια την Τετάρτη.

Όλα συνέβησαν όταν ο ιδιοκτήτης μιας εταιρείας στη βιομηχανική περιοχή του Granarolo κάλεσε έναν παλιατζή για να ξεφορτωθεί διάφορα σίδερα και περίπου 40 κίτρινα βαρέλια. Ο παλιατζής, Sinti (Ρομά Ινδικής καταγωγής) ισχυρίζεται πως ο ιδιοκτήτης του είπε να τα “πετάξει κάπου” (αν και η αρχική εκδοχή, σύμφωνα με Ιταλικά ΜΜΕ, ήταν “να τα πετάξει σε κάποιο χωράφι”).

Όταν όμως ο παλιατζής άνοιξε ένα βαρέλι, έμεινε με το στόμα ανοιχτό. Είδε νεκρά έμβρυα και ανθρώπινα λείψανα να επιπλέουν μέσα σε ένα πράσινο υγρό. Το ίδιο περιεχόμενο βρέθηκε και στα υπόλοιπα βαρέλια, τα οποία φέρουν το σύμβολο των ειδικών βιολογικών απορριμμάτων.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, με το συντονισμό της τοπικής Εισαγγελίας. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Il Resto del Carlino, η έρευνα πραγματοποιείται υπό άκρα μυστικότητα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας φαίνεται πως τα βαρέλια – και επομένως, τα έμβρυα – προέρχονται από μια πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη ανατομίας και αποτελούσαν αντικείμενο μελέτης. Πριν από λίγα χρόνια, έγινε ανακαίνιση των πανεπιστημιακών χώρων και τα βαρέλια μεταφέρθηκαν στην αποθήκη, όπου και βρέθηκαν την περασμένη Τετάρτη.

Η Εισαγγελία της Μπολόνια διέταξε την προσωρινή κατάσχεση των βαρελιών. Μέχρι στιγμής ερευνάται το έγκλημα της παράνομης επεξεργασίας ειδικών απορριμμάτων από τον ιδιοκτήτη της αποθήκης. Ο ίδιος πάντως υποστηρίζει πως τα βαρέλια του τα είχαν εμπιστευτεί από ένα μουσείο -χωρίς να αποκαλύψει ποιο – , ενώ  αρνήθηκε πως έδωσε εντολή στον παλιατζή να πετάξει τα βαρέλια με το περιεχόμενό τους.

Πηγή πληροφοριών: ΕΡΤ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ