Σκότωσε τους γονείς του και έπειτα άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως – Σκόρπισε τον θάνατο σε δύο πόλεις

Με τη δολοφονία των γονιών του φαίνεται πως ξεκίνησε την αιματηρή δράση του ο 34χρονος από το Τέξας ο οποίος σκόρπισε τον θάνατο από το Σαν Αντόνιο έως το Όστιν πυροβολώντας αδιακρίτως. Μάλιστα ο δράστης είχε λάβει εντολή από το δικαστήριο να μην πλησιάζει τους γονείς του.

Σύμφωνα με τη New York Post, o 34χρονος Σέιν Τζέιμς, κατηγορείται για δύο δολοφονίες, με τις κατηγορίες να επισείουν την θανατική ποινή στην συγκεκριμένη πολιτεία των ΗΠΑ.

Ο Τζέιμς έχει ιστορικό προβλημάτων ψυχικής υγείας, αλλά και βίαιων εκρήξεων. Σύμφωνα με τις Αρχές, έχει συλληφθεί στο παρελθόν με την κατηγορία της επίθεσης σε μέλη της οικογένειάς του και απολύθηκε από το στρατό λόγω περιστατικού ενδοοικογενειακής βίας.

Πώς σκότωσε τους γονείς του

Οι γονείς του, Φίλις Τζέιμς, 55 ετών, και Σέιν Τζέιμς ο πρεσβύτερος, 56 ετών, βρέθηκαν νεκροί στο σπίτι τους στην περιοχή του Σαν Αντόνιο, αφού ο Τζέιμς είχε ήδη συλληφθεί για τους μαζικούς πυροβολισμούς, δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Μπεξάρ, Χαβιέ Σαλαζάρ σε συνέντευξη Τύπου.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν σπίτι του είδαν να κυλά νερό από την εξώπορτα και αντίκρισαν τα πτώματα του ζευγαριού στο εσωτερικό του σπιτιού. Οι αξιωματούχοι της αστυνομίας πιστεύουν ότι οι γονείς του δράστη σκοτώθηκαν τη νύχτα της Δευτέρας ή τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

«Γνωρίζουμε ότι αρκετοί πυροβολισμοί προήλθαν από ένα πιστόλι μεγάλου διαμετρήματος», είπε ο Σαλαζάρ, προσθέτοντας ότι οι άτυχοι γονείς του 34χρονου χτυπήθηκαν στο «πάνω μέρος του σώματος».

Η αιματοβαμένη λίστα των θυμάτων του

Ο Τζέιμς φέρεται πως έκλεψε το φορτηγό του πατέρα του – αφού σκότωσε τους γονείς του – και οδήγησε για περισσότερα από 80 μίλια μέχρι το Όστιν, όπου συνέχισε να σπέρνει τον τρόμο και τον θάνατο πυροβολώντας αδιακρίτως.

Ο ένοπλος πυροβόλησε στο πόδι έναν αστυνομικό της Ανεξάρτητης Σχολικής Περιφέρειας της πόλης γύρω στις 10:45 π.μ. πριν φτάσει σε ένα κοντινό σπίτι για να σκοτώσει έναν άνδρα και μια γυναίκα, τον Emmanuel Pop Ba, 32 ετών, και τη Sabrina Rahman, 24 ετών.

Ένας μάρτυρας είπε ότι ο Τζέιμς πυροβόλησε τον Μπα ενώ καθόταν στο φορτηγό του έξω από το σπίτι και στη συνέχεια κυνήγησε τη Ραχμάν στον δρόμο, όπου την πυροβόλησε.

Ακόμα ένας πυροβολισμός έλαβε χώρα στο Νότιο Όστιν γύρω στις 4:43 μ.μ. όταν ένας ποδηλάτης ανέφερε ότι πυροβολήθηκε από τον Τζέιμς αλλά ευτυχώς τα τραύματα δεν ήταν απειλητικά για τη ζωή του.

Η αστυνομία τελικά συνέλαβε τον Τζέιμς λίγο πριν τις 7 μ.μ. όταν τον βρήκαν στην πίσω αυλή ενός σπιτιού έπειτα από μία κλήση που δέχθηκαν για διάρρηξη στο εν λόγω οίκημα. Ο δράστης εντοπίστηκε μαζί με τα πτώματα δύο ανθρώπων που φέρεται να σκότωσε. Κατόπιν, φέρεται να άνοιξε πυρ εναντίον των αστυνομικών, χτυπώντας δύο από αυτούς, προτού τραπεί σε φυγή. Στη συνέχεια ακολούθησε καταδίωξη που οδήγησε στη συντριβή του αυτοκινήτου του Τζέιμς.

Δεν είναι σαφές ποια ήταν σχέση που είχε ο Τζέιμς με τα θύματα στην περιοχή του Όστιν – αν όντως είχε κάποια σχέση μαζί τους.

Στον 34χρνο επιβλήθηκε κράτηση λόγω εντάλματος για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας (εκτός από τις δύο κατηγορίες για φόνο) και αναμένεται να του αποδοθούν και άλλες κατηγορίες.

Το βίαιο ιστορικό του 34χρονου

Ο Τζέιμς συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2022 με την κατηγορία της επίθεσης σε βάρος των γονιών του και του αδερφού του, σύμφωνα με τον Σαλαζάρ. Δύο εβδομάδες αργότερα, η οικογένεια είπε σε έναν εκ των συνηγόρων του ότι ο Τζέιμς αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας και ζήτησε να αλλάξουν οι συνθήκες κράτησης, προσθέτοντας ότι δεν ανήκε στη φυλακή.

Ο Τζέιμς έκοψε το «βραχιολάκι» του μία ημέρα μετά την αποφυλάκισή του, με αποτέλεσμα να εκδοθεί ένταλμα παραβίασης της ποινής του, είπε ο Σαλαζάρ. Η αστυνομία κλήθηκε στο σπίτι των γονιών του Τζέιμς τον Αύγουστο, όταν αναφέρθηκε ότι ήταν γυμνός στην αυλή και συμπεριφερόταν περίεργα. Μπήκαν στο σπίτι αλλά δεν συνέλαβαν τον Τζέιμς επειδή είχε κλειστεί σε ένα υπνοδωμάτιο, είπε ο Σαλαζάρ.

Οι αρχές δεν μπόρεσαν να μπουν στο δωμάτιο λόγω των περιορισμών του εντάλματος για πλημμέλημα και τελικά έφυγαν από το σπίτι, λέγοντας στον πατέρα του Τζέιμς να επικοινωνήσει μαζί τους όταν εμφανιστεί ο γιος του, ώστε να μπορέσουν να τον συλλάβουν, είπε ο σερίφης. Ο πατέρας του δεν υπάκουσε και έτσι η αστυνομία δεν έκανε καμία άλλη προσπάθεια να συλλάβει τον Τζέιμς. «Είναι πιθανό να μπορούσαμε να είχαμε κάνει περισσότερα, αν μπορούσαν να τον βάλουν από το δωμάτιο», είπε ο Σαλαζάρ.

Οι αστυνομικοί δεν γνώριζαν ότι ο Τζέιμς είχε απολυθεί από τον στρατό λόγω ενός «οικιακού περιστατικού κάποιου είδους», οι λεπτομέρειες του οποίου είναι ακόμη ασαφείς, είπε ο Σαλαζάρ.

Ο Τζέιμς είναι πρώην αξιωματικός πεζικού του αμερικανικού στρατού που υπηρέτησε από τον Φεβρουάριο του 2013 έως τον Αύγουστο του 2015, σύμφωνα με την Αντισυνταγματάρχη Ρουθ Κάστρο, εκπρόσωπο του Στρατού. Δεν είχε αποσπάσεις και ο τελευταίος του βαθμός ήταν ανθυπολοχαγός.

Σε δήλωσή του, ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ είπε ότι η πολιτεία θα «επιβάλλει ό,τι προβλέπει ο νόμος για αυτόν τον εγκληματία που διέπραξε αυτά τα απεχθή εγκλήματα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ