Σκληρή μάχη στο Παρίσι – Εκρήξεις, πυροβολισμοί και δύο ύποπτοι νεκροί – ΒΙΝΤΕΟ

Η αστυνομική επιχείρηση σε διαμέρισμα του Σεν Ντενί τερματίσθηκε. Δύο άνθρωποι που βρίσκονταν οχυρωμένοι στο διαμέρισμα σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και η γυναίκα που ανατινάχθηκε, άγνωστης μέχρι στιγμής, ταυτότητας.

Επτά άνθρωποι συνελήφθησαν: τρεις στο διαμέρισμα-στόχο της επιχείρησης, δύο σε γειτονικά διαμερίσματα και δύο στην περιοχή.

Στόχος της επιχείρησης ήταν ο εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων της Παρασκευής στο Παρίσι.

Ένας αστυνομικός σκύλος, το 7χρονο θηλυκό λυκόσκυλο που ονομαζόταν Diesel έπεσε νεκρό από πυρά στο εσωτερικό του κτιρίου όπου πραγματοποιήθηκε η έφοδος.

Δείτε LIVE τι συμβαίνει στο Σεν Ντενί:

Russia Today

Sky News

Ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ο Βέλγος τζιχαντιστής για τον οποίο πιστεύεται ότι είναι ο εγκέφαλος των αιματηρών επιθέσεων της περασμένης Παρασκευής στη γαλλική πρωτεύουσα, ήταν ο στόχος της αστυνομικής επιχείρησης στο βόρειο προάστιο Σεν Ντενί του Παρισιού.

Ωστόσο, δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί αν ο 28χρονος αυτός άνδρας, που είναι ενεργό μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, βρίσκόταν μέσα στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί, το οποίο αποτέλεσε τον στόχο της εφόδου της αντιτρομοκρατικής και στο οποίο είχαν οχυρωθεί δύο ως τέσσερις ύποπτοι.

Δύο νεκροί

Για έναν νεκρό αστυνομικό και αρκετούς τραυματισμένους αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών κάνουν λόγο τα τηλεοπτικά δίκτυα BFMTV και iTele.

Ο ένας τρομοκράτης έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού, ενώ ο δεύτερος νεκρός, είναι μία γυναίκα – καμικάζι η οποία ανατινάχθηκε.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο που επικαλείται αστυνομικές πηγές, η γυναίκα ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη.

Οι εκρήξεις στο Σεν Ντενί – 15.000 στρατιώτες στο Παρίσι – ΒΙΝΤΕΟ

Εκρήξεις ακούστηκαν νωρίτερα στο Σεν Ντενί, στο σημείο όπου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν στήσει έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από το σπίτι  στο οποίο βρίσκεται ο εγκέφαλος της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι. Οι νέες εκρήξεις σημειώθηκαν στις 07:30 ώρα Γαλλίας.

Στους δρόμους του Παρισιού αναπτύσσονται και 15.000 στρατιώτες μετά  την επιχείρηση της αστυνομία στο Σεντ Ντενί για τη σύλληψη των τρομοκρατών. 

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο με τις εκρήξεις

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: TWITTER: @djamel_mazi

Το BFMTV πρόσθεσε ότι ορισμένοι αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Η εισαγγελία του Παρισιού επιβεβαίωσε παράλληλα ότι από πριν από την αυγή βροσκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας που έγινε στο πλαίσιο της έρευνας για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Παρασκευής, ενώ την ίδια ώρα πηγή της γαλλικής αστυνομίας δήλωσε στο Reuters ότι η επιχείρηση αυτή συνδέεται με το ανθρωποκυνηγητό που έχουν εξαπολύσει οι γαλλικές αρχές για τη σύλληψη καταζητούμενων για τις επιθέσεις της Παρασκευής που διαφεύγουν.

 

Πηγή φωτογραφιών: RT

Διαβάστε επίσης:

Οι πρώτες εικόνες από την επιχείρηση Σεν Ντενί – ΦΩΤΟ 

Ανταλλαγή πυροβολισμών στο Παρίσι – ΤΩΡΑ

Νεκρός αστυνομικός στους πυροβολισμούς στο Παρίσι – ΤΩΡΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ