Σκίτσο Economist: Ο Τσίπρας γυμνός παίζει στο πόκερ την διαπραγμάτευση – ΦΩΤΟ

Με ένα δημοσίευμα αφιέρωμα στον Γερμανό υπουργό οικονομικών το περιοδικό Economist που κυκλοφορεί το Σάββατο αναλύει την προσωπικότητα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και πως αυτή σφυρηλατήθηκε μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του πριν από 25 χρόνια.

Ο 72χρονος υπουργός καθηλωμένος στην αναπηρική καρέκλα έχει την πολιτική ενέργεια ενός πολύ νεώτερου άνδρα, αναφέρει στην εισαγωγή του το δημοσίευμα υπογραμμίζοντας ότι τις προηγούμενες ημέρες στην Ουάσιγκτον παραβρέθηκε σε όλες τις ομιλίες που προσκλήθηκε απαντώντας στο ερώτημα για το αν θα αποχωρήσει η Ελλάδα από το ευρώ, ότι δεν εξαρτάται από τον ίδιο.

Είναι χαρακτηριστικό αναφέρει το περιοδικό ότι τις απαντήσεις του συνόδευε μια καλά προετοιμασμένη κίνηση απορίας με σήκωμα των ώμων για να συμπληρώσει ότι οι οιωνοί δεν είναι καλοί  γιατί η νέα ελληνική κυβέρνηση της άκρας αριστεράς αρνείται να δεσμευτεί για τις μεταρρυθμίσεις που προηγουμένως είχε υποσχεθεί η προηγούμενη κυβέρνηση σε αντάλλαγμα για την διάσωση της χώρας. Κανείς δεν θέλει «Grexit», λέει. Αλλά αν έρθει, ας γίνει έτσι.   

Από τα τέλη του 2009 διαχειρίστηκε τν η κρίση του ευρώ μαζί με το αφεντικό του, την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ αναφέρει στην συνέχεια ο Economist υπογραμμίζοντας ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι πεπεισμένος ότι η πολιτική του για αντιμετώπιση της κρίσης χρέους με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και  δημοσιονομική λιτότητα λειτουργεί. Παντού, δηλαδή, εκτός από την Ελλάδα συνεχίζει το δημοσίευμα όπου από τον Ιανουάριο ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε ως πρωθυπουργός και ο Γιάννης Βαρουφάκης ως υπουργός Οικονομικών.

Ο κ Σόιμπλε φαίνεται ότι τα έχει βρει μπαστούνια με το ελληνικό δίδυμο, ενώ νιώθει ότι υπεκφύγουν και χειραγωγούν τις διαπραγματεύσεις.  Ακόμα δε περισσότερο όταν μια πιο λεπτή γραμμή ξεπεράστηκε όταν η εφημερίδα του κόμματος του κ Τσίπρα (σ.σ. εννοεί την Αυγή) απεικονίζεται τον κ Σόιμπλε ως Ναζί να απειλεί στα ελληνικά θα «κάνουν σαπούνι από λίπος σας». 

Πηγή: enikonomia.gr

Δείτε επίσης:

Σόμπλε: Ο χρόνος πιέζει για την Ελλάδα, αποτέλεσμα δεν θα δείτε

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ