Σκάνδαλο με παντρεμένο αστυνομικό: Η γυναίκα μιλά για πρώτη φορά μετά το περιστατικό με το σκληρό βίντεο που έγινε viral

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την υπόθεση με τον παντρεμένο αστυνομικό και την ερωμένη του στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ. Η γυναίκα, η οποία συνελήφθη παράνομα από τον πρώην σύντροφό της και οδηγήθηκε σε μονάδα ψυχικής υγείας, μίλησε για πρώτη φορά σχετικά με τη δοκιμασία που πέρασε.

«Δεν περίμενα ότι θα βρεθώ στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Θέλω απλώς να καθαρίσω το όνομά μου», είπε η Michelle Perfanov 37 ετών, στη New York Post.

Η Perfanov φαίνεται σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας Dauphin να παλεύει με τον πρώην φίλο της, Trooper Ronald Davis, καθώς εκείνος προσπαθεί με βία να την συλλάβει πριν φτάσουν άλλοι αστυνομικοί στο σημείο.

Ο Davis συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα και  αντιμετωπίζει κατηγορίες για στραγγαλισμό, παράνομη κράτηση, ψευδή φυλάκιση, επίθεση, έκθεση σε κίνδυνο και παράβαση καθήκοντος. Κατηγορείται ότι έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό του τον περασμένο μήνα προκειμένου να φτάσει η πρώην του στον εγκλεισμό, να την βγάλει δηλαδή τρελή. Μεταξύ άλλων επικοινώνησε με άλλους αστυνομικούς και ισχυρίστηκε ότι η γυναίκα είχε προβλήματα ψυχικής υγείας, σύμφωνα με το γραφείο της εισαγγελίας.

Η Perfanov είπε στη New York Post ότι το βίντεο της σύλληψής της από τον Davis «μιλάει από μόνο του» και αρνήθηκε να πει περισσότερα για την υπόθεση καθώς εκκρεμεί η δικαστική διαδικασία. «Είναι λυπηρό που έπρεπε να φτάσει η υπόθεση σε αυτό το σημείο», πρόσθεσε. «Απλώς δεν θέλω να συρθούν και οι οικογένειες σε αυτή την υπόθεση».

αστυνομικός ΗΠΑ
Dauphin County District Attorney’s Office

Ο Davis φέρεται να έκανε ολόκληρο ταξίδι για να φτάσει σε ένα δάσος της περιοχής τον περασμένο μήνα και να συλλάβει την πρώην ερωμένη του, αφού άλλοι αστυνομικοί δεν είχαν καταφέρει να την εντοπίσουν. Εκείνη τη στιγμή ήταν εκτός υπηρεσίας και δεν ενεργούσε με την επίσημη ιδιότητά του ως αστυνομικός. Άλλοι αστυνομικοί φαίνονται να φτάνουν στο σημείο προς το τέλος του βίντεο.

Η Perfanov πέρασε πέντε ημέρες στο Lehigh Valley Hospital-Schuylkill, παρόλο που δεν έδειξε σημάδια αυτοκτονικών τάσεων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σύμφωνα με τους εισαγγελείς. Αφέθηκε ελεύθερη στις 26 Αυγούστου και στη συνέχεια έδωσε κατάθεση στην αστυνομία για το θέμα.

«Είσαι τρελός», ακούγεται να λέει η γυναίκα στο βίντεο. «Είσαι τελείως τρελός… και μετά με κάνεις να φαίνομαι εγώ τρελή».

Οι ερευνητές βρήκαν μηνύματα που το πρώην ζευγάρι είχε ανταλλάξει, στα οποία όντως συζητούσαν περί αυτοκτονίας, αλλά σε ένα υποθετικό πλαίσιο, κάνοντας την αστυνομία να πιστέψει ότι λανθασμένα οδηγήθηκε  η γυναίκα στο κέντρο ψυχικής υγείας.

«Νομίζω ότι θα πηδήξω από γκρεμό», έγραψε η Perfanov σε ένα μήνυμα στον Davis , σύμφωνα με τη New York Post. «Αν εδώ είναι να πεθάνω, τότε ας γίνει».

«Η ψυχική μου υγεία δεν έχει σημασία, είμαι ένα άχρηστο, παλιό, ηλίθιο, αμόρφωτο σ@@@ό», ανέφερε σε άλλο μήνυμα.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι ο Davis προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τα μηνύματα ως απόδειξη ότι ο Perfanov χρειαζόταν βοήθεια από ειδικούς ψυχικής υγείας, αλλά υποστήριξαν ότι τα μηνύματα δεν αποτυπώνουν την πλήρη διάσταση της υπόθεσης.

«Ενώ ο Davis παρέδωσε μηνύματα από [το θύμα]… και ισχυριζόταν ότι ήταν αυτοκτονικά, απέτυχε όμως να παράσχει το πλήρες πλαίσιο αυτών των μηνυμάτων», αναφέρεται στη δικογραφία. Στην πραγματικότητα, τα μηνύματα ήταν το αποκορύφωμα μιας μεγαλύτερης, ενδοοικογενειακής διαμάχης μεταξύ αυτού και του θύματος. Λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία αυτά, τα μηνύματα αποκάλυψαν την απογοήτευσή της με τον Davis και την χειριστική του συμπεριφορά… όχι την αληθινή επιθυμία της Perfanov να βλάψει τον εαυτό της».

Ο Davis, ο οποίος είναι παντρεμένος με παιδιά, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη φυλακή. «Αυτό είναι ένα θέμα με μεγαλύτερη διάσταση, που αφορά πολλούς ανθρώπους», είπε η Perfanov στη New York Post. «Αυτό συμβαίνει από την αρχή του χρόνου».

«Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν εμπιστεύονται τους αστυνομικούς. Και είναι αστείο… βγαίνω με έναν αστυνομικό», είπε χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ