Σεισμός στην Τουρκία: Το αγόρι που ήθελε ένα κουλούρι κάτω από τα ερείπια αγκάλιασε τους διασώστες

Οι στιγμές που οι ομάδες διάσωσης μιλούν με τους ανθρώπους που έσωσαν κάτω από τα ερείπια για να τους κρατήσουν ξύπνιους, αποτυπώνουν την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία. Ο 12χρονος Abdulhalil Reşvani απεγκλωβίστηκε από τα χαλάσματα στη Malatya, που επλήγη από τους σεισμούς. Ο διάλογος που είχε με τους διασώστες για ένα κουλούρι καταγράφηκε από κινητό τηλέφωνο και συγκλονίζει.

Σεισμός στην Τουρκία: 17χρονος περιγράφει πώς επέζησε για 94 ώρες – «Έπινα τα ούρα μου»

Συγκεκριμένα, ομάδες έρευνας και διάσωσης του Γραφείου Αντιπροσωπείας του Ιδρύματος Ανθρωπιστικής Αρωγής του Human Rights and Freedoms (IHH) στην Τραπεζούντα διέσωσαν 3 τραυματίες από τα συντρίμμια του κατεστραμμένου διαμερίσματος Yetiş στην οδό Zapçıoğlu.

Ο Atilhan Sancak και ο Fatih Çıkrık που συνέχισαν το έργο διάσωσης, έφτασαν στον 12χρονο Abdulhalil.

Σεισμός στην Τουρκία: Ψάχνει σημάδι ζωής των παιδιών του κάτω από τα ερείπια – Η σπαρακτική κραυγή ενός πατέρα

Ο διάλογος μέσα στα συντρίμμια είναι συγκινητικός

Ο Abdulhalil, που είδε τους διασώστες να βγάζουν φωτογραφίες με τα κινητά τους τηλέφωνα, είπε: “Σε ποιον θα τις δείξετε;” ρωτάει το παιδί. Δηλώνοντας ότι θα έδειχνε τις εικόνες σε όλους, το μέλος της ομάδας μίλησε για λίγο με τον Abdulhalil.

Ο Abdulhalil, ο οποίος γνώριζε τους διασώστες λόγω της προηγούμενης βοήθειάς τους, λέει: “Μπορείς να μου φέρεις ένα κουλούρι, σωστά;”. Ο διασώστης απάντησε στον Abdulhalil: «Θα φέρω εγώ ένα κουλούρι, γιε μου».

Ο Abdulhalil, ο οποίος δεν μπορούσε να κρύψει την έκπληξή του, ενώ χαιρετούσε βγαίνοντας από τα συντρίμμια, ευχαρίστησε την ομάδα που τον έσωσε και αγκάλιασε τον διασώστη.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ