Σεισμός στην Τουρκία: 17χρονος περιγράφει πώς επέζησε για 94 ώρες – «Έπινα τα ούρα μου»

Ο 17χρονος Adnan που κινητοποίησε με τη φωνή του τα σωστικά συνεργεία όταν όλοι έχασαν την ελπίδα τους στο Γκαζιαντέπ, βγήκε από τα ερείπια έπειτα από 94 ώρες από τον σεισμό. Μαθαίνοντας ότι το όνομά του ήταν Αντνάν, είπε στους διασώστες: “Είμαι καλά, επέζησα πίνοντας τα ούρα μου. Χάρη στον Θεό, μπόρεσα να επιβιώσω. Απλώς περίμενα να έρθετε”.

Σεισμός στην Τουρκία: Η έκκληση του ανιψιού για τους Έλληνες εγκλωβισμένους – Το κατ’ εξαίρεση αίτημα της ΕΜΑΚ

Ο αξιωματικός της AFAD, που έσωσε τον 17χρονο, είπε ότι ο Αντνάν προσευχόταν 5 φορές την ημέρα για 5 ημέρες.

Ο 17χρονος Adnan Muhammet Korkut, ήταν ένας από αυτούς που παρέμειναν κάτω από τα ερείπια μετά την κατάρρευση του 5ώροφου διαμερίσματος Shadowler στην περιοχή Şehitkamil στο Γκαζιαντέπ. Βρισκόταν στο υπόγειο του σπιτιού και φαίνεται πως ένα τραπέζι ήταν αυτό που τον έσωσε.

Σεισμός σε Τουρκία και Συρία: Ζωή στα ερείπια έπειτα από 100 ώρες – Οι συγκλονιστικές διασώσεις

Δείτε το βίντεο της συγκλονιστικής διάσωσης

Ο πατέρας του, Μεχμέτ, μόλις έμαθε ότι οι διασώστες άκουσαν τη φωνή του γιου του, δεν έφυγε από το σημείο. Προσκύνησε μπροστά στα συντρίμμια και προσευχήθηκε όταν έλαβε αυτά τα καλά νέα. Υπό τις οδηγίες των ανδρών κατάφερε να βγει στην επιφάνεια, ενώ μπορούσε να σταθεί στα πόδια του.

Σεισμός στην Τουρκία: 17χρονη βγήκε ζωντανή έπειτα από 90 ώρες – Την βρήκαν σε βάθος 8 μέτρων

Κάτω από τις επευφημίες του AFAD, αστυνομικών, ιατρικών ομάδων και πολιτών που περίμεναν στα συντρίμμια, ο 17χρονος μεταφέρθηκε με φορείο στο ασθενοφόρο. Δάκρυα χαράς κύλησαν από τα μάγουλά του μόλις συνάντησε τη μητέρα του Πακίζε, τον πατέρα Μεχμέτ και τον αδελφό του στο φορείο.

σεισμός στην Τουρκία

 

“Είμαι καλά, επέζησα πίνοντας τα ούρα μου. Χάρη στον Θεό. Περίμενα μόνο να έρθετε, ήρθατε δόξα τω Θεώ. Κάτω είναι ο σκύλος μου» ήταν τα πρώτα του λόγια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ