Σεισμός σε Τουρκία και Συρία: Ζωή στα ερείπια έπειτα από 100 ώρες – Οι συγκλονιστικές διασώσεις

Οι νεκροί από τους σεισμούς Τουρκίας – Συρίας ξεπέρασαν τους 21.000. Τουλάχιστον 17.674 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην Τουρκία, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο Φουάτ Οκτάι, ενώ τουλάχιστον 3.377 είναι γνωστό ότι έχασαν τη ζωή τους στη Συρία. Οι ομάδες διάσωσης συνεχίζουν το έργο τους στην περιοχή μετά τους σεισμούς 7,8 και 7,6 Ρίχτερ στο Καχραμανμαράς. Τα μικρά θαύματα μέσα από τα συντρίμμια που έρχονται 100 ώρες μετά, αναπτερώνουν το ηθικό.

Συρία: «Βροχή» τα αιτήματα για υιοθεσία της μικρής Aya – Το «θαύμα» της ζωής μέσα στην καταστροφή

Η 10χρονη Hilal βγήκε έπειτα από 90 ώρες και ζήτησε γάλα

Οι πυροσβέστες που εργάζονταν στην οδό General Şükrü Kanatlı Mahallesi Türkmenbaşı στο Χατάι έβγαλαν ζωντανή την 10χρονη Hilal Sağlam. Απομακρύνθηκε από τα ερείπια 90 ώρες μετά τον φονικό σεισμό. Μόλις βγήκε στο φως η μικρή ζήτησε γάλα από τους πυροσβέστες.

Σεισμός 10χρονη Χατάι

Σεισμός στην Τουρκία: 17χρονη βγήκε ζωντανή έπειτα από 90 ώρες – Την βρήκαν σε βάθος 8 μέτρων

H 18 μηνών Sela και η οικογένειά της σώθηκαν από τα ερείπια 96 ώρες μετά τον σεισμό στο Χατάι

Η Σέλα και 4 μέλη της οικογένειάς της ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα ερείπια 96 ώρες μετά τον σεισμό. Οι Ομάδες Έρευνας και Διάσωσης του Δήμου Pendik (PEAK) ενέτειναν τις εργασίες τους όταν άκουσαν τον ήχο ενός μωρού στα συντρίμμια του διαμερίσματος στην περιοχή Antakya του Χατάι.

Σεισμός στην Τουρκία: Συνεχίζονται οι έρευνες για ζευγάρι Ελλήνων στην Αντιόχεια – Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι διασώστες

Στο τέλος των προσπαθειών έρευνας και διάσωσης, οι ομάδες έσωσαν από τα ερείπια την Sela Elbarazi και τη μητέρα, τον πατέρα, τον αδελφό και τον θείο της.

Η ομάδα με δάκρυα χαράς παρέδωσε το μωρό στην ιατρική ομάδα που περίμενε δίπλα.

 

Μητέρα και γιος διασώθηκαν έπειτα από 101 ώρες

Στο Ντιγιαρμπακίρ, που επλήγη από τον σεισμό, οι καρδιές των διασωστών χτύπησαν δυνατά όταν κατάφεραν να βγάλουν τραυματισμένους αλλά ζωντανούς ένα παιδί και την μητέρα του έπειτα από 101 ώρες που βρίσκονταν παγιδευμένοι στα συντρίμμια της πολυκατοικίας, όπου έμεναν.

Οι ομάδες έφτασαν στην 32χρονη Sebahat Varlı και τον 10χρονο γιο της Serhat. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Ο 6χρονος Σουλεϊμάν διασώθηκε 88 ώρες μετά

Οι άνδρες των σωστικών συνεργείων κατάφεραν να βγάλουν σώο τον 6χρονο Σουλεϊμάν, από τα ερείπια του σπιτιού του στο Καχραμανμαράς.

Η στιγμή που ο 6χρονος παραδίδεται στους γιατρούς

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ