Σεισμός στην Τουρκία: Συνεχίζονται οι έρευνες για ζευγάρι Ελλήνων στην Αντιόχεια – Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι διασώστες

Ακόμη ένα «θαύμα» στα συντρίμμια αναζητούν συγγενείς ζευγαριού Ελλήνων στην Αντιόχεια, περιοχή η οποία επλήγη από τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που έγινε στην Τουρκία τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Σεισμός στην Τουρκία: «Ρίχτερ» οργής εναντίον του Ερντογάν – «Ντροπή σας! Μας παρατήσατε στην τύχη μας»

Οι έρευνες συνεχίζονται παρά το γεγονός ότι μπαίνουμε στην πέμπτη ημέρα μετά τον σεισμό. Η αγωνία κορυφώνεται για την τύχη τους δεδομένου ότι όσο περνά ο χρόνος οι πιθανότητες επιβίωσης μειώνονται και μάλιστα σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες.

Η είδηση ότι ζευγάρι Ελλήνων βρίσκονται μεταξύ των εγκλωβισμένων στην Αντιόχεια έγινε γνωστή την Πέμπτη όταν κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννας Ανδρέου, την πλησίασε συγγενής του ζευγαριού.

Σεισμός: Η Παγκόσμια Τράπεζα θα χορηγήσει βοήθεια ύψους 1,78 δισεκ. δολαρίων στην Τουρκία
Λίγο αργότερα, το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφερόταν ότι, «η Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα ενημερώθηκε, από συγγενείς, ότι  ζευγάρι Ελλήνων,  με διπλή υπηκοότητα, αγνοείται  στην πόλη της Αντιόχειας. Ευθύς μόλις της περιήλθε η σχετική πληροφορία ή Ελληνική Πρεσβεία ενημέρωσε τις τοπικές Αρχές και τα σωστικά συνεργεία. Οι προσπάθειες εντοπισμού τους συνεχίζονται».

Πρόκειται για ζευγάρι με διπλή υπηκοότητα και μόνιμη κατοικία την Αντιόχεια.

Αρχικά, τις πρώτες ημέρες άκουγαν τις φωνές και των δύο, αλλά δεν μπορούσαν να τους βγάλουν. Τώρα, όμως, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, δεν ακούν τις φωνές τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ