Συρία: «Βροχή» τα αιτήματα για υιοθεσία της μικρής Aya – Το «θαύμα» της ζωής μέσα στην καταστροφή

Της έδωσαν το όνομα Aya που σημαίνει θαύμα στα αραβικά. Ο λόγος για το νεογέννητο κοριτσάκι, το οποίο ανασύρθηκε ζωντανό από τα χαλάσματα γκρεμισμένου κτιρίου στη Βορειοδυτική Συρία και ήταν το θαύμα της ζωής μέσα στις εικόνες του θανάτου μετά τον φονικό σεισμό της Δευτέρας.

«Καθ’ οδόν» για τη Συρία ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Το κοριτσάκι όταν εντοπίστηκε, ήταν ακόμα ενωμένο μέσω του ομφάλιου λώρου με την μητέρα του, η οποία άφησε εκεί την τελευταία πνοή της. Όμως, δεν έχασε μόνο την μητέρα της αλλά και τον πατέρα της και τα τέσσερα αδέλφια της.

Μια πρώτη αγκαλιά βρήκε στα χέρια ενός μακρινού συγγενή της οικογένειας που ξεκληρίστηκε, ο οποίος την μετέφερε σε ασφαλές μέρος στην πόλη Αφρίν, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση, με μόνο μερικούς μώλωπες στο μικροσκοπικό της σώμα να θυμίζουν τον όλεθρο που έζησε, σύμφωνα με το BBC.

Συρία: Πρώτα ήρθε ο πόλεμος, έπειτα ο σεισμός και στο τέλος η πλημμύρα – Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν το Αλ Τλουλ

Συρία: βρέφος ζωντανό από τον σεισμό

Στο πλευρό της μικρής που με τόσο σκληρό τρόπο της δόθηκε η πνοή της ζωής, προσφέρθηκαν να σταθούν χιλιάδες άνθρωποι.

Σεισμός στην Συρία: Ο 3χρονος Τάρεκ ανασύρθηκε ζωντανός, αλλά έχασε όλη του την οικογένεια

«Βροχή» πέφτουν τα αιτήματα μέσω social media καθώς οι άνθρωποι δεν ξέρουν πού να απευθυνθούν, ενώ δεκάδες καλούν από ολόκληρο τον κόσμο με προσφορές για να την φροντίσουν, σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου Khalid Attiah. Όμως ο παιδίατρος που την έχει αναλάβει, ο Δρ Attiah, ο οποίος έχει μια κόρη τέσσερις μήνες μεγαλύτερη από την Aya, είναι ξεκάθαρος: «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να την υιοθετήσει τώρα. Μέχρι να επιστρέψουν οι συγγενείς της, της συμπεριφέρομαι σαν να είναι δική μου».

Προς το παρόν, η γυναίκα του την θηλάζει μαζί με το δικό τους παιδί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ