Σεισμός στην Τουρκία: «Σωθήκαμε από θαύμα» λένε οι Έλληνες που βίωσαν τον εφιάλτη – ΒΙΝΤΕΟ

«Δεν έμεινε τίποτα όρθιο. Σωθήκαμε από θαύμα» λένε στον ΑΝΤ1 Έλληνες που βίωσαν τον διπλό φονικό σεισμό στην Τουρκία, περιγράφοντας τον εφιάλτη που βίωσαν στη γειτονική χώρα.

Σεισμός στην Τουρκία: Οι άνδρες της ΕΜΑΚ απεγκλώβισαν και άλλο παιδί – Συγκλονιστικές στιγμές

Ο Αλέξανδρος Παπαδάτος βγήκε από την φρίκη του φονικού σεισμού. Βρισκόταν για επαγγελματικό ταξίδι σε πόλη κοντά στο επίκεντρο του ισχυρού σεισμού. Είδε τα διπλανά κτίρια να χτυπάνε το ξενοδοχείο που διέμενε και κατάφερε να γλιτώσει την τελευταία στιγμή. Ο Αλέξανδρος επέστρεψε σήμερα στην Ελλάδα και είδe ξανά την οικογένειά του. Όμως  θυμάται εκείνους που άφησε πίσω στα χαλάσματα να θρηνούν τις οικογένειές τους.

«Ξυπνάς μες στον ύπνο σου από το ταρακούνημα του σεισμού. Αρχικά λες σεισμός είναι θα περάσει, αλλά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα δεν σταματάει και συνεχίζει. Πολλά κτίρια δεν είχανε φως. Προσπαθούσαν άνθρωποι να δουν πού βρίσκονταν οι δικοί τους. Φώναζαν μήπως κάποιος τους απαντήσει. Μετά από λίγο έκλαιγαν γιατί κάποιον βρήκαν και πιθανότατα ήταν νεκρός» ανέφερε ο Αλέξανδρος.

Σεισμός στην Τουρκία: Γιατί απορρίφθηκε η προσφορά της Κύπρου για παροχή βοήθειας στους πληγέντες

Στην Τουρκία όσοι διασώθηκαν από τον ισχυρό σεισμό και τους εκατοντάδες μετασεισμούς έχουν προσφύγει σε ασφαλή σημεία, γήπεδα και ανοιχτές δημόσιες δομές.

Ο Χανιφί Ιαμπιτζί έζησε για πολλά χρόνια στην Ελλάδα είναι σήμερα είναι κάτοικος Γκαζιαντέπ. Με το κινητό του κατέγραψε τους εκατοντάδες σεισμοπαθείς της πόλης, οι οποίοι είναι άστεφοι και παλεύουν να προστατευτούν από το τσουχτερό κρύο. «Πολυκατοικίες, τζαμιά, μιναρέδες είναι όλα κατεστραμμένα. Εμείς- όλη η οικογένεια- είμαστε τώρα μέσα στο αυτοκίνητο. Έχει πολύ κρύο. Βρέχει. Χιονίζει» λέει ο Χανιφί Ιαμπιτζί.

Σεισμός στην Τουρκία: Η απόγνωση στα συντρίμμια – Φωνάζουν οι επιζώντες, αλλά δεν υπάρχει βοήθεια

Ο πρώην γυμναστής της ομάδας “Γκαζιαντέπ”, Νίκος Καρυδάς, ήταν στην πόλη που χτυπήθηκε από τον σεισμό στην Τουρκία και πέρασε το βράδυ στο αυτοκίνητό του. «Το βράδυ το περάσαμε στο αυτοκίνητο, όμως ήταν ήρεμα. Είμαι ταλαιπωρημένος. Έχει ηλιοφάνεια, αλλά “τσούζει”. Δεν ξέρει κανένας τίποτα. Να σας πω κάτι; Αν σας έλεγαν “πήγαινε σε σπίτι” θα πηγαίνατε; Δεν υπάρχει περίπτωση. Είναι όλα δύσκολα» τόνισε.

«Χθες ήταν το ξάφνιασμα. Σήμερα είναι ημέρα θρήνου, πραγματικά. Έχει παίξει πάρα πολύ στις σημερινές εφημερίδες η βοήθεια της Ελλάδας. Δηλαδή ενδεικτικά “Η Ελλάδα πρώτη”, “Η Ελλάδα ήρθε αμέσως”. Δίνουν έμφαση οι Τούρκοι σε αυτό» ανέφερε ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στην Άγκυρα, Δημήτριος Μουστακλής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ