Σαπέν: Το Brexit θα είναι “σοκ” για την Ευρώπη

«Σοκ» θα υποστεί η ευρωπαϊκή οικονομία σε περίπτωση που η Βρετανία φύγει από την Ε.Ε, προειδοποίησε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο Λονδίνο και πρόσθεσε: «Αυτό το σοκ θα άφηνε τα σημάδια του στην ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας».

Η θέση του Λονδίνου ως διεθνούς χρηματοπιστωτικού κέντρου πιθανόν να επηρεαστεί σε κάποιο βαθμό εάν οι Βρετανοί ταχθούν υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα του επόμενου μήνα, σημείωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

«Το Σίτι (του Λονδίνου) είναι μια σημαντική οικονομική δύναμη και δεν πιστεύω ότι (το Brexit) θα μετασχηματίσει όλα τα στοιχεία που συνιστούν τη δύναμή του», δήλωσε ο Σαπέν και πρόσθεσε: «Ωστόσο, δεν πιστεύω ότι δεν θα έχει καθόλου συνέπειες, τις οποίες μένει να δούμε».

Κάποιες γαλλικές τράπεζες του είπαν ότι το Brexit θα έχει επιπτώσεις για αυτές και πως ενδεχομένως να μην συνεχιστούν με τον ίδιο τρόπο ορισμένες από τις δραστηριότητές τους που εδρεύουν στο Λονδίνο, κατέληξε ο Γάλλος υπουργός.

Πηγή: AΠΕ

 

Δείτε επίσης:

Ο Λευκός Οίκος προειδοποιεί για τις συνέπειες του Brexit

Οριακά υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε. οι Βρετανοί

Σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι στην ΕΕ θέλουν δημοψήφισμα στα πρότυπα της Βρετανίας

Τι δήλωσε ο Κάμερον για τον χάλυβα, αν προκύψει Brexit

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ