Ρωσία: Τσετσένοι κομάντος ρίχνονται στη μάχη κατά των μισθοφόρων της Wagner

Ένας από τους πλέον στενούς συμμάχους και υποστηρικτές του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο ηγέτης Τσετσενίας θα εμπλακεί άμεσα στην ανταρσία στην Ρωσία.

Αγία Πετρούπολη: Επιδρομή στα γραφεία της Wagner – Εντοπίστηκαν 47 εκατομμύρια δολάρια

Ο Ραμζάν Καντίροφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS, ανακοίνωσε ότι στέλνει Τσετσένους κομάντος σε περιοχές έντασης. «Αυτό που συμβαίνει δεν είναι τελεσίγραφο προς το Υπουργείο Άμυνας. Είναι πρόκληση για το κράτος. Για την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης, είναι απαραίτητο ο στρατός, οι δυνάμεις ασφαλείας, οι κυβερνήτες και ο άμαχος πληθυσμός να συσπειρωθούν γύρω από τον ηγέτη του έθνους», έγραψε στο Telegram ο Ραμζάν Καντίφορ.

Εξήγησε ότι στέλνει μονάδες της Εθνικής Φρουράς της Τσετσενίας (Rosgvardiya) και στρατιώτες του υπουργείου Άμυνας της χώρας στις περιοχές της έντασης. «Θα κάνουμε τα πάντα για να διατηρήσουμε την ενότητα της Ρωσίας», ανέφερε ο ηγέτης της Τσετσενίας.

Ο Ερντογάν εξέφρασε την υποστήριξή του στον Πούτιν – Τι είπαν στο τηλέφωνο

Για τον πρόεδρο της Ρωσίας σχολίασε ότι λαμβάνει αποφάσεις «με ισορροπημένο και σχολαστικό τρόπο» και ζήτησε από όλους να συσπειρωθούν γύρω από τον Βλαντίμιρ Πούτιν. «Καθένας από εμάς βλέπει μόνο ένα μέρος του χάρτη, αλλά εκείνος τα βλέπει όλα! Ο πρόεδρος σημείωσε πολύ σωστά στην ομιλία του προς το έθνος: Αυτή είναι μια στρατιωτική ανταρσία! Δεν υπάρχει δικαιολογία για τέτοιες ενέργειες! Υποστηρίζω πλήρως κάθε λέξη του Πούτιν », είπε ο Καντίροφ.

Παράλληλα προέτρεψε τους στρατιωτικούς στην περιφέρεια του Βορείου Καυκάσου να μην υποκύψουν σε προκλήσεις. «Όποιους στόχους και αν διακηρύξουν κάποιοι και ό,τι υποσχέσεις μπορεί να δώσουν κάποιοι – σε μια εποχή όπως αυτή η ασφάλεια του κράτους και η ενότητα της ρωσικής κοινωνίας είναι πάνω από όλα! Δείτε πώς οι εχθροί μας στη Δύση εκμεταλλεύονται αυτήν την κατάσταση. Πόσοι υπαινιγμοί , πόσα ψέματα, πόσες ψευδείς εκκλήσεις που τρομάζουν τους πολίτες μας και δημιουργούν τον κίνδυνο αποσταθεροποιητικής κατάστασης χρησιμοποιούνται. Αυτές είναι οι αναμενόμενες συνέπειες της προδοτικής πορείας του Πριγκόζιν», έγραψε ο Καντίροφ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ