Ο Καντίροφ στηρίζει τον Πούτιν: «Έτοιμοι οι Τσετσένοι να πάνε να πολεμήσουν την Wagner»

Ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ εξέφρασε τη στήριξή του στον Βλαντίμιρ Πούτιν δηλώνοντας ότι οι δυνάμεις του είναι έτοιμες να βοηθήσουν στην καταστολή της ανταρσίας του Γεβγκένι Πριγκόζιν ηγέτη της εταιρείας μισθοφόρων Wagner, αλλά και να χρησιμοποιήσουν σκληρές μεθόδους, αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Ο Καντίροφ σε μία ανακοίνωσή του, χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του Πριγκόζιν ως “μία πισώπλατη μαχαιριά” καλώντας τους Ρώσους στρατιώτες να μην αποδεχτούν οποιεσδήποτε “προκλητικές ενέργειες”.

Την ίδια ώρα, οι αξιωματούχοι που έχουν διορισθεί από τις ρωσικές δυνάμεις κατοχής στις περιοχές της Ουκρανίας, που η Μόσχα ισχυρίζεται ότι έχουν προσαρτηθεί, εξέφρασαν σήμερα την υποστήριξή τους στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος αντιμετωπίζει ένοπλη ανταρσία από την μισθοφορική οργάνωση Wagner.

Οι αξιωματούχοι που έχουν διορισθεί από τη Ρωσία στις περιφέρειες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, όπως και σε αυτές της Ζαπορίζια και της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία, δηλώνουν σε ξεχωριστές ανακοινώσεις τους που αναρτήθηκαν στο Telegram ότι οι αντίστοιχες περιοχές τους είναι “με τον Πρόεδρο”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ