Wagner – Πριγκόζιν σε Πούτιν: «Δεν θα παραδοθούμε»

Ο επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, απαντώντας στον Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι αυτός και οι άνδρες του δεν θα παραδοθούν.

Η Wagner απάντησε στον Πούτιν: «Έκανες την λάθος επιλογή – Σύντομα θα έχουμε νέο πρόεδρο»

Μετά το διάγγελμα του Ρώσου προέδρου ο οποίος κατηγόρησε την μισθοφορική οργάνωση για έσχατη προδοσία και προειδοποίησε για ότι θα τιμωρηθεί όποιος συμμετέχει σε αυτήν, ο Πριγκόζιν έδωσε τη δική του σκληρή απάντηση. Με ανάρτησή του στο Telegram αναφέρει πως ο Πούτιν έκανε λάθος επιλογή. “Δεν θέλουμε η χώρα να συνεχίσει να ζει μέσα στη διαφθορά, την απάτη και τη γραφειοκρατία” είπε.

Δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος έκανε «μεγάλο λάθος» όταν αποκάλεσε τους μαχητές της Wagner «προδότες». «Σχετικά με την προδοσία της πατρίδας: ο πρόεδρος κάνει βαθύτατο λάθος. Είμαστε πατριώτες», δήλωσε ο Πριγκόζιν, σε ηχητικό μήνυμα στο Telegram. «Κανείς δεν σκοπεύει να παραδοθεί στο αίτημα του προέδρου, της FSB (υπηρεσία ασφαλείας) ή οποιουδήποτε άλλου».

Ποιος είναι ο Γεβγκένι Πριγκόζιν – Από «σεφ του Πούτιν» επικεφαλής της Wagner

Νωρίτερα ο ίδιος είχε απορρίψει τις κατηγορίες του προέδρου Πούτιν ότι πρόκειται για πραξικόπημα. «Δεν πρόκειται για στρατιωτικό πραξικόπημα, αλλά για πορεία δικαιοσύνης», δήλωσε ο Πριγκόζιν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ