Ρωσία: Πλαστή η φωτογραφία του βομβαρδισμένου σχολείου στη Συρία

Αρνείται την αυθεντικότητα των φωτογραφιών που απεικονίζουν το κατεστραμμένο από αεροπορικό βομβαρδισμό σχολείο η Ρωσική κυβέρνηση.

Εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Μόσχας δήλωσε ότι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι ψεύτικες.

«Έπειτα από την εμπεριστατωμένη εξέταση των φωτογραφιών ενός χωριού στη Χας (επαρχία Ιντλίμπ που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών), διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξαν πλήγματα εναντίον του σχολείου κι επιπλέον δεν υπήρξαν θύματα. Οι φωτογραφίες αποτελούν προϊόν σύνθεσης» έγραψε στο Facebook η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο αεροπορικός βομβαρδισμός του σχολείου προκάλεσε την Τετάρτη τον θάνατο 22 παιδιών και 6 εκπαιδευτικών, είχε ανακοινώσει η Unicef.

Την περασμένη Πέμπτη, ο εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ δήλωσε ότι φωτογραφίες και βίντεο από ένα ρωσικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έδειχναν ότι η στέγη του σχολείου δεν εμφάνιζε ζημιές και δεν υπήρχαν κρατήρες που να αποδίδονται σε βόμβες που έπεσαν περιμετρικά του σχολείου.

Επίσης, διαβεβαίωσε ότι «κανένα ρωσικό αεροσκάφος δεν επιχειρούσε σε αυτήν την περιοχή την Τετάρτη 26η Οκτωβρίου και αυτό είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Η Ζούγκλα του Καλαί “μετακομίζει” στους δρόμους του Παρισιού – ΦΩΤΟ

ΕΕ: Αύριο θα υπογραφεί η συμφωνία με τον Καναδά – Συμφώνησε τελικά η Βαλονία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ