Ρωσία: Ο Πούτιν επιστρατεύει 16.000 εθελοντές από χώρες της Μέσης Ανατολής

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι η Ρωσία πρέπει να καλωσορίσει τους εθελοντές που θέλουν να πολεμήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις και να τους βοηθήσει να φτάσουν σε περιοχές μάχης.

Σύμφωνα με το Interfax, περισσότεροι από 16.000 εθελοντές από χώρες της Μέσης Ανατολής έχουν εκφράσει την ετοιμότητά τους να πολεμήσουν για την Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ (DPR) και του Λουχάνσκ (LPR). Το ρωσικό πρακτορείο επικαλείται δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

“Λαμβάνουμε έναν κολοσσιαίο αριθμό αιτήσεων από διάφορα είδη εθελοντών από πολλές χώρες. Είναι πρόθυμοι να πάνε στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ και στο Ντονέτσκ και να συμμετάσχουν σε αυτό που αποκαλούν απελευθερωτικό κίνημα. Ο μεγαλύτερος αριθμός προέρχεται από χώρες της Μέσης Ανατολής, έχουμε λάβει πάνω από 16.000 αιτήσεις», είπε ο Σόιγκου σε συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν με τα μόνιμα μέλη του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

«Φυσικά, πιστεύουμε ότι είναι σωστό να δοθεί καταφατική απάντηση στην αίτηση, ειδικά, καθώς αυτοί οι άνθρωποι δεν θέλουν χρήματα αλλά το κάνουν από την καρδιά τους» σημείωσε.

Πολλοί από αυτούς τους εθελοντές έχουν βοηθήσει στην καταπολέμηση του ISIL, μιας τρομοκρατικής οργάνωσης που απαγορεύεται στη Ρωσία, την τελευταία δεκαετία, είπε ο Σόιγκου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ