Ρωσία: Νεκρός ο γιος στενού συνεργάτη του Πούτιν – Ποιος ήταν ο Ιβάν Σέτσιν και πώς αντέδρασε ο πατέρας του Ιγκόρ

Ο Ιβάν Σετσίν, ο 35χρονος γιος του Ιγκόρ Σετσίν, στενού συμμάχου του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και διευθύνοντος συμβούλου της ρωσικής κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft, πέθανε στις 5 Φεβρουαρίου, στην Ρωσία, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ.

Ο θάνατος του Ιβάν Σέτσιν δεν είχε αναφερθεί μέχρι που ο εξόριστος Ρώσος ολιγάρχης και επικριτής του Βλαντίμιρ Πούτιν Leonid Nevzlin επέστησε την προσοχή σε ένα νέο ρεκόρ στο εθνικό μητρώο κληρονομικών υποθέσεων. Η καταχώρηση στο μητρώο αφορά  στον Ιβάν Ιγκόρεβιτς Σετσίν, ο οποίος γεννήθηκε το 1989 και διέμενε σε ένα κτίριο που προηγουμένως είχε χαρακτηριστεί ως “σπίτι για τους συνεργάτες του προέδρου Πούτιν”, σύμφωνα με ανεξάρτητα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ο κ. Nevzlin έγραψε στο Facebook ότι πρόκειται για μια “περίεργη σύμπτωση”. Και πρόσθεσε: “Σήμερα, θυμηθήκαμε με τους φίλους και τους συνεργάτες μου γιατί ξεκίνησε ο πόλεμος του Κρεμλίνου κατά της Yukos, δηλαδή την έκθεση του Μιχαήλ Χοντορκόφσκι για τη διαφθορά στη συνεδρίαση του RPP. Και σήμερα έμαθα ότι ο Ιγκόρ Σετσίν μόλις είχε χάσει τον γιο του. Ο ίδιος άνθρωπος που κατασκεύασε κάθε κραυγαλέα και αιματηρή υπόθεση εναντίον μας. Και εξακολουθεί να το κάνει”.

 

“Πιθανώς είναι δύσκολο να το πιστέψετε, αλλά η καρδιά μου συμπάσχει με έναν πατέρα που έχασε το παιδί του. Πόσο συμπάσχω και με τη μητέρα του Αλεξέι Ναβάλνι. Πόσο συμπάσχω τα τελευταία χρόνια με τη μητέρα του Μπόρι Νεμτσόφ, που έφυγε από κοντά μας αυτόν τον μήνα. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια Σετσίνι, που αναγκάζεται να κρύβει τη θλίψη της”, συνέχισε.

Πέραν αυτών, τοπικό ρωσικό πρακτορείο ανέφερε ότι ο 35χρονος, ο οποίος εργαζόταν στη Rosneft, “παραπονέθηκε ότι αισθανόταν άσχημα και ότι ασφυκτιούσε” γύρω στις 4:30 π.μ. της 5ης Φεβρουαρίου. “Ο άνδρας έπεσε στο κρεβάτι και έχασε τις αισθήσεις του. Οι γύρω του μετέφεραν τον Ιβάν στο πάτωμα και προσπάθησαν να τον επαναφέρουν με ανάνηψης. Στο κανάλι του πρακτορείου στο Telegram ανέφερε ότι ένα ασθενοφόρο οδηγούσε επί δύο ώρες προσπαθώντας να βρει πού είχε πεθάνει ο Ιβάν Σέτσιν. “Όταν το ασθενοφόρο έφτασε στο σημείο, οι γιατροί μπόρεσαν μόνο να διαπιστώσουν τον θάνατο του Ιβάν”, έγραψαν, προσθέτοντας ότι η αιτία θανάτου προσδιορίστηκε ως “αποκολλημένος θρόμβος αίματος”.

Το πρακτορείο ανέφερε επίσης ότι ο Sechin κηδεύτηκε “την τρίτη ημέρα μετά το θάνατό του. Ο πατέρας του και διευθύνων σύμβουλος της Rosneft, “απαγόρευσε στους υπαλλήλους της Ερευνητικής Επιτροπής, της FSB και άλλων δυνάμεων ασφαλείας να ασχολούνται με θέματα του θανάτου του Ιβάν”.

Οι άλλοι νεκροί

Αρκετοί επιφανείς Ρώσοι έχουν πεθάνει υπό ανεξήγητες συνθήκες από τότε που ο Ρώσος κ. Πούτιν εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Η Μαρίνα Γιάνκινα, υψηλόβαθμη Ρωσίδα αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, η οποία ήταν επικεφαλής του τμήματος οικονομικής υποστήριξης του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, πέθανε πέφτοντας από τον 16ο όροφο κτιρίου στην Πετρούπολη (Πόλη του Αγίου Πέτρου) τον περασμένο Φεβρουάριο.

Το πτώμα της Marina Yankina ανακαλύφθηκε από έναν περίοικο στο πεζοδρόμιο ενός συγκροτήματος κατοικιών στην περιοχή Kalininsky της Πετρούπολης. Η 58χρονη ήταν βασικό στέλεχος στην ενίσχυση των προσπαθειών χρηματοδότησης του πολέμου του κ. Πούτιν στην Ουκρανία.

Ήταν η οικονομική διευθύντρια της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, μιας από τις πέντε στρατιωτικές περιφέρειες της Ρωσίας, τον διοικητή της οποίας ο Πούτιν έχει αλλάξει αρκετές φορές μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ