Ρωσία: Έσπασε φράγμα στην πόλη Όρσκ – Κινδυνεύουν 4000 σπίτια – Σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης

Σ εξέλιξη είναι επιχείρηση εκκένωσης  μιας περιοχής της πόλης Όρσκ της Ρωσίας όταν έσπασε φράγμα όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Tass, επικαλούμενο τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Η ορεινή περιοχή Όρενμπουργκ των Ουραλίων, στην οποία βρίσκεται το Ορσκ, πλήττεται από πλημμύρες τις τελευταίες ημέρες.

 

Οι κάτοικοι της πόλης Orsk απομακρύνονται από σπίτια που βρίσκονται στη ζώνη πλημμύρας”, είπε ο συνομιλητής του πρακτορείου.  Οι αρμόδιες υπηρεσίες πρόσθεσαν ότι περίπου 4 χιλιάδες ιδιωτικά κτίρια κατοικιών ενδέχεται να βρίσκονται στην πλημμυρική ζώνη. Στα σπίτια μπορούν να ζήσουν έως και 10 χιλιάδες άτομα, σύμφωνα με το ΤΑΣΣ.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της περιφέρειας του Όρενμπουργκ, ένα τμήμα ενός αναχώματος φράγματος έσπασε στην παλιά πόλη. Έξι προσωρινά κέντρα προσωρινής φιλοξενίας ετοιμάστηκαν για εκκένωση από την επικράτεια του παλιού Ορσκ. «Έχουν προετοιμαστεί προσωρινά σημεία φιλοξενίας για εκκένωση: σχολείο 17, σχολείο 37, γυμνάσιο 1, γυμνάσιο 3, σχολείο 88, σχολείο 11», ανέφερε η διοίκηση της πόλης σε μήνυμα στη σελίδα της VKontakte .

 

Όπως διευκρίνισε το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, διασώστες και δημοτικές υπηρεσίες εργάζονται για την ενίσχυση του φράγματος. «Δύο εμπρόσθιοι φορτωτές και τέσσερα βαριά φορτία χώματος βρίσκονται σε λειτουργία», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του τμήματος.

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι για προληπτικούς λόγους πραγματοποιούνται επισκέψεις από πόρτα σε πόρτα και οι κάτοικοι απομακρύνονται από πιθανή πλημμυρική ζώνη σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ