Ρωσία: Δεκαεννέα ουκρανικά UAV κατέρριψε τα ξημερώματα η αντιαεροπορική άμυνα

Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 19 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) στη διάρκεια της νύχτας, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

«Τη νύχτα της 20ης προς 21η Σεπτεμβρίου, αποκρούστηκε απόπειρα του καθεστώτος του Κιέβου να εξαπολύσει τρομοκρατική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε τοποθεσίες της Ρωσικής Ομοσπονδίας», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram.

Ένα ουκρανικό UAV καταρρίφθηκε στην περιφέρεια Κουρσκ, άλλο ένα στο Μπέλγκοροντ και ακόμη ένα στην περιοχή Ορλόφ. Τα υπόλοιπα καταρρίφθηκαν πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα και την προσαρτηθείσα από τη Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στη σχετική ενημέρωση δεν υπήρχαν αναφορές για θύματα ή σημαντικές υλικές ζημιές.

Χθες Τετάρτη, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως έπληξαν διοικητήριο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, κοντά στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας.

Οι ουκρανικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες, στο πλαίσιο της αντεπίθεσης που έχει εξαπολύσει το Κίεβο από τις αρχές Ιουνίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ