Ρωσία: Ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στη συμφωνία για τα σιτηρά

Η Ρωσία θα συνεχίσει τη συμμετοχή της στη συμφωνία για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας την Τετάρτη.

Η Ρωσία ανέστειλε τη συμμετοχή της στη συμφωνία το Σαββατοκύριακο, λέγοντας ότι δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλεια των πλοίων που διασχίζουν τη Μαύρη Θάλασσα, έπειτα από την επίθεση με drone που δέχτηκε ο στόλος της στην περιοχή.

«Η Ρωσική Ομοσπονδία θεωρεί ότι οι εγγυήσεις που έλαβε αυτή τη στιγμή φαίνονται επαρκείς», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας.

Το ρωσικό υπουργείο τόνισε ότι χάρη στη συμμετοχή των Ηνωμένων Εθνών και της Τουρκίας, κατέστη δυνατό να ληφθούν γραπτές εγγυήσεις από την Ουκρανία ότι δεν θα χρησιμοποιήσει τον ανθρωπιστικό διάδρομο και τα ουκρανικά λιμάνια για τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά της Ρωσίας.

Προηγουμένως, η Μόσχα είχε δηλώσει ότι θα ήταν επικίνδυνο και απαράδεκτο για τα πλοία να συνεχίσουν να ταξιδεύουν μέσω του ανθρωπιστικού διαδρόμου που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη μεσολάβηση της Τουρκίας και του ΟΗΕ τον Ιούλιο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ