Reuters: Η νέα πρόταση της Ελλάδας δεν είναι επαρκής για συμφωνία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει την ελληνική πρόταση και άλλοι αξιωματούχοι της ΕΕ “δεν ομιλούν εκ μέρους” της Επιτροπής, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής των εκπροσώπων της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής έκανε τη δήλωση αυτή αφού το Reuters μετέδωσε ότι τρεις αξιωματούχοι της ΕΕ, τους οποίους δεν κατονόμασε, δήλωσαν ότι η νέα πρόταση, που υπέβαλε σήμερα η Ελλάδα στους θεσμούς, δεν είναι επαρκής για να συναφθεί μια συμφωνία.

“Αυτό που υποβλήθηκε δεν είναι επαρκές για να προχωρήσει η διαδικασία”, δήλωσε ένας αξιωματούχος. “Δεν είναι επαρκές και δεν είναι αποδεκτό από τα κράτη μέλη”, πρόσθεσε ένας δεύτερος αξιωματούχος, σύμφωνα πάντα με το Reuters.

Το βρετανικό πρακτορείο διευκρινίζει ότι ο δεύτερος αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε με τον όρο να μην κατονομασθεί, δήλωσε ότι η ελληνική πρόταση δεν περιέχει καμιά λύση στη διένεξη μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού. Δήλωσε ακόμη ότι περιέχει προτάσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους που οι πιστωτές δεν θα μπορούσαν να αποδεχθούν.

 

Διαβάστε επίσης:

Σχοινάς: Η Κομισιόν εργάζεται στο πλαίσιο των αποφάσεων της 20ης Φεβρουαρίου

Σόιμπλε: Έχουμε ακόμα διαφορετικές απόψεις με τον Βαρουφάκη

Βαρουφάκης: Γι’ αυτό οι διαπραγματεύσεις οδηγούνται σε “πόλεμο”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ