Ρεκόρ Γκίνες: Αυτό είναι το πιο πρόωρο μωρό του κόσμου – Γεννήθηκε στις 21 εβδομάδες κύησης

Στα Ρεκόρ Γκίνες ως το πιο πρόωρο μωρό στον κόσμο που έχει επιβιώσει μπήκε ένα αγοράκι από τις ΗΠΑ που γεννήθηκε στις 21 εβδομάδες και μία ημέρα και παρέμεινε στο νοσοκομείο για 275 ημέρες, σύμφωνα με το BBC.

Ο Κέρτις Μινς γεννήθηκε στο Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα τον περασμένο χρόνο και ζύγιζε μόλις 420 γραμμάρια..

Ρεκόρ Γκίνες πρόωρο μωρό

Το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες επιβεβαίωσε ότι ο Κέρτις, ο οποίος είναι σήμερα 16 μηνών, κατέγραψε νέο ρεκόρ. Ένα βρέφος γεννιέται συνήθως στις 40 εβδομάδες κύησης, οπότε ο Κέρτις είναι σχεδόν 19 εβδομάδες πρόωρος.

Η μητέρα του, Μισέλ Μπάτλερ, ένιωσε τους πόνους όπως παρακολουθούσε τα πυροτεχνήματα στον ουρανό ανήμερα του εορτασμού της 4ης Ιουλίου, Ημέρας Ανεξαρτησίας στις ΗΠΑ. Έσπευσε στο νοσοκομείο, όπου την επόμενη ημέρα γέννησε τα δίδυμά της, τον Κέρτις και τη Σάσια, η οποία όμως δεν τα κατάφερε. Πέθανε μια ημέρα αργότερα.

πρόωρο μωρό

Ενώ σε τέτοιες περιπτώσεις, το νοσοκομείο δίνει την ευκαιρία στους γονείς να κρατήσουν τα πρόωρα μωρά τους στην αγκαλιά για όσο χρόνο αυτά ζήσουν, στην περίπτωση του Κέρτις αυτό δεν συνέβη. Με ποσοστό επιβίωσης μικρότερο του 1%, μεταφέρθηκε κατευθείαν στη ΜΕΘ νεογνών.

Έπειτα από τρεις μήνες αποσυνδέθηκε από τον αναπνευστήρα και πήρε εξιτήριο τον περασμένο Απρίλιο έπειτα από νοσηλεία 275 ημερών. Ειδικοί θεραπευτές τον έμαθαν να αναπνέει σωστά και να χρησιμοποιεί το στόμα του για να τρώει. Εξακολουθεί να χρειάζεται συμπληρωματικό οξυγόνο και καθετήρα σίτισης, αλλά οι γιατροί λένε ότι είναι καλά στην υγεία του.

πρόωρο μωρό Ρεκόρ Γκίνες

Έχει τρία μεγαλύτερα αδέλφια.

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ένα βρέφος από το Ουινσκόνσιν, ο Ρίτσαρντ Χάτσινσον, ο οποίος γεννήθηκε στις 21 εβδομάδες και δύο ημέρες.

Πριν από τον Ρίτσαρντ κάτοχος του ρεκόρ επί 34 χρόνια ήταν ένα βρέφος που είχε γεννηθεί στην Οτάβα του Καναδά στις 21 εβδομάδες και πέντε ημέρες.

πρόωρο μωρό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ