Αφγανιστάν: Οι γονείς πούλησαν το μωρό τους για να αγοράσουν τρόφιμα

Τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση βιώνει το Αφγανιστάν μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν. Η διεθνής χρηματοδότηση διακόπηκε με αποτέλεσμα η ευάλωτη οικονομία της χώρας να είναι στο χείλος της κατάρρευσης.

Όπως αποκαλύπτει το BBC, οικογένειες αναγκάζονται να πουλήσουν ακόμη και τα παιδιά τους σε μία προσπάθεια βρουν χρήματα, ώστε να αγοράσουν τρόφιμα και να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Η ρεπόρτερ Γιογκίτα Λιμάγιε ταξίδεψε σε ένα χωριό στα δυτικά της χώρας, στην περιφέρεια της Χεράτ, όπου μία μητέρα πούλησε τη νεογέννητη κορούλα της για 500 δολάρια ώστε να αγοράσει φαγητό για τα άλλα παιδιά της.

Αφγανιστάν μητέρα

Ο αγοραστής ήταν ένας άνδρας που ήθελε να αναθρέψει το μωρό για να παντρευτεί μεγαλώνοντας τον γιο του, αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση για τις προθέσεις του. Πλήρωσε προκαταβολικά 250 δολάρια, αρκετά για να τραφεί η οικογένεια για κάποιους μήνες και θα πληρώσει τα υπόλοιπα όταν θα επιστρέψει για να πάρει το μωρό, μόλις αυτό μπορεί να περπατήσει.

Αφγανιστάν οικογένεια

“Τα άλλα μου παιδιά πεθαίνουν από την πείνα, οπότε έπρεπε να πουλήσω την κόρη μου” είπε η μητέρα στο BBC. “Πώς μπορώ να μην θλίβομαι; Είναι το παιδί μου. Μακάρι να μην έπρεπε να πουλήσω την κόρη μου” προσθέτει η μάνα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ