Ραμζάν Καντίροφ: Ο Τσετσένος πολέμαρχος κατηγορήθηκε ότι έθαψε ζωντανό τον γιατρό του λίγες μέρες πριν πέσει σε κώμα

Λίγες μέρες πριν γίνει γνωστό πως ο αδίστακτος πολέμαρχος της Τσετσενίας και σύμμαχος του Πούτιν, Ραμζάν Καντίροφ, νοσηλεύεται σε κώμα, κατηγορήθηκε ότι έθαψε ζωντανό τον προσωπικό του γιατρό ως αντίποινα επειδή προσπάθησε να τον δηλητηριάσει.

Το ρωσικό κανάλι Telegram VChK-OGPU, το οποίο ισχυρίζεται ότι έχει εμπιστευτικές πληροφορίες για τις ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας, ανέφερε στις 10 Σεπτεμβρίου ότι πηγές ισχυρίστηκαν ότι ο Elkhan Suleymanov, πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τσετσενίας και προσωπικός γιατρός του Kadyrov, είχε στοχοποιηθεί από τον άνδρα που χαρακτηρίζεται ως το «σκυλί επίθεσης του Πούτιν».

«Υπάρχουν αναφορές ότι ο Σουλεϊμάνοφ σκοτώθηκε και θάφτηκε ζωντανός στο έδαφος», ανέφερε το Newsweek, το οποίο επικαλέστηκε τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης και τον σύμβουλο εσωτερικών υποθέσεων της Ουκρανίας, Άντον Γκεραστσένκο.

Ο θάνατος του Σουλεϊμάνοφ δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά οι αναφορές σημειώνουν ότι δεν έχει κάνει δημόσια εμφάνιση από τον Οκτώβριο του 2022, όταν απολύθηκε από τη θέση του αναπληρωτή πρωθυπουργού.

«Ο Σουλεϊμάνοφ ήταν μια εξαιρετική φιγούρα στο περιβάλλον του Καντίροφ και είχε ένα εντυπωσιακό επαγγελματικό ιστορικό στην ιατρική», έγραψε ο Γκεραστσένκο στις 10 Σεπτεμβρίου. «Η απότομη εξαφάνιση και ο μυστηριώδης θάνατός του εγείρουν πολλά ερωτήματα».

Ο Elkhan Suleymanov φέρεται να μην έχει εμφανιστεί από τον Οκτώβριο του 2022.
@docsuleymanov_95/east2west news

Την Παρασκευή, λιγότερο από μία εβδομάδα αφότου ο Καντίροφ, ο οποίος έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες του να πολεμήσουν στην Ουκρανία, κατηγορήθηκε ότι σκότωσε τον γιατρό, ο Τσετσένος ηγέτης νοσηλεύτηκε σε κρίσιμη κατάσταση, είπε ο Αντρί Γιουσόφ, εκπρόσωπος της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας. 

«Είναι άρρωστος για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν μιλάμε για κάποιον τραυματισμό» σημείωσε. «Αλλά ήταν σε σοβαρή κατάσταση τις τελευταίες ημέρες», πρόσθεσε.

Η νοσηλεία του Καντίροφ έρχεται αφού φέρεται να ήταν βαριά άρρωστος με νεφρικά προβλήματα τον Μάρτιο και έφερε τον επικεφαλής νεφρολόγο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας, Γκρόζνι, για να τον θεραπεύσει, ανέφερε τότε ο δημοσιογράφος Azamat Maytanov.

Παρά τις αναφορές, ωστόσο, παραμένει ασαφές σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Καντίροφ αφού δημοσίευσε ένα αινιγματικό μήνυμα στο ρωσικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης VK το βράδυ της Παρασκευής, μαζί με ένα βίντεο που τον δείχνει να περπατά με μια ομάδα ανθρώπων.

«Το τελευταίο βήμα ήταν διαφορετικό από το άλλο», έγραφε η ανάρτηση στη σελίδα του Καντίροφ. «Αγαπήστε αυτές τις δύσκολες στιγμές.. Μην ξεχνάτε και κατανοήστε τη σημασία της ζωής».

Εν τω μεταξύ, ένα δημοφιλές και ανώνυμο τσετσενικό κανάλι στο Telegram, το 1ADAT, το οποίο ισχυρίζεται ότι διευθύνεται από «άτομα που έχουν κρατηθεί όλοι αιχμάλωτοι από τις δυνάμεις του Καντίροφ και έχουν υπομείνει τα βασανιστήρια τους», σημείωσε ότι δεν μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν τη νοσηλεία του Καντίροφ.

«Οι φήμες για το κώμα και την τρομερή κατάσταση του Καντίροφ εξαπλώνονται στο Διαδίκτυο και ακόμη και η Διεύθυνση Κρατικών Πληροφοριών της Ουκρανίας το επιβεβαίωσε», έγραψε η ομάδα. «Γι’ αυτό πρέπει να κάνουμε αυτό το σχόλιο. Παρακολουθούμε την κατάσταση, αλλά δεν μπορούμε να τα επιβεβαιώσουμε ακόμα και σε αυτή τη φάση είναι φήμες για εμάς».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ