Qatar Gate: Ολοκληρώθηκε η ακρόαση της Εύας Καϊλή – Πότε αναμένεται η απόφαση

Ολοκληρώθηκε η ακρόαση της Εύας Καϊλή και του Μαρκ Ταραμπέλα, που παραμένουν προφυλακισμένοι για το «Qatar Gate».

Qatar Gate: Αρχίζει η ακρόαση για τα αιτήματα αποφυλάκισης των Καϊλή και Ταραμπέλα

Η ακρόαση στο Εφετείο των Βρυξελλών έγινε «κεκλεισμένων των θυρών», μετά την έφεση που είχαν ασκήσει οι δύο κατηγορούμενοι.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, η απόφαση για το εάν η ευρωβουλευτής θα παραμείνει υπό κράτηση ή όχι, αναμένεται στις 3 Μαρτίου.

Qatar Gate-Εύα Καϊλή: Τι απαντά για το USB και τα 250.000 ευρώ

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου, στις 16 Φεβρουαρίου, να παραταθεί κατά δύο μήνες η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή, ο συνήγορός της Σβεν Μαρί άσκησε έφεση, η οποία με βάση τη διαδικασία εκδικάζεται εντός 15 ημερών. Το ίδιο είχε πράξει και ο συνήγορος του Μαρκ Ταραμπέλα.

Η υπεράσπιση της Εύας Καϊλή αναμενόταν ότι θα ζητήσει την αποφυλάκισή της με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Σε περίπτωση που η απόφαση του Εφετείου είναι αρνητική, η ευρωβουλευτής θα παραμείνει υπό κράτηση για δύο μήνες.

Καϊλή: Στο «μικροσκόπιο» η διαχείριση της μισθοδοσίας των συνεργατών της – Νέες πληροφορίες για την έρευνα

Υπενθυμίζεται ότι χθες αφέθηκε ελεύθερος ο σύντροφος της Εύας Καϊλή και κατηγορούμενος στην υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Φραντσέσκο Τζιόρτζι. Ο Τζιόρτζι, που κρατείτο στις φυλακές του Σαν Ζιλ, αποφυλακίστηκε με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ