Qatar Gate: Αρχίζει η ακρόαση για τα αιτήματα αποφυλάκισης των Καϊλή και Ταραμπέλα

Αρχίζει σε λίγο η εξέταση της έφεσης που έχουν ασκήσει η Εύα Καϊλή  και ο Μαρκ Ταραμπέλα, που παραμένουν προφυλακισμένοι για την υπόθεση Qatar Gate.

Qatar Gate: Σήμερα η απόφαση για το αν θα παραμείνει υπό κράτηση ή όχι η Εύα Καϊλή

Σύμφωνα με τους συνηγόρους των δύο ευρωβουλευτών, η Εύα Καϊλή και ο Μαρκ Ταραμπέλα βρίσκονται στο δικαστικό μέγαρο των Βρυξελλών. Από νωρίς βρίσκονται στα δικαστήρια οι κ.κ. κύριοι Δημητρακόπουλος και Ντελκουάν, από την πλευρά της Εύας Καϊλή και ο κ. Τόλερ από την πλευρά του κ. Ταραμπέλα.

Το Εφετείο των Βρυξελλών θα εξετάσει αν η Εύα Καϊλή θα παραμείνει υπό κράτηση ή όχι, όπως επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπος του Εφετείου Βρυξελλών, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια «κεκλεισμένων των θυρών» ακρόαση. Επίσης, το Εφετείο θα εξετάσει το αίτημα αποφυλάκισης και του Βέλγου ευρωβουλευτή, Μαρκ Ταραμπέλα.

Qatar Gate: Την Τρίτη κρίνεται αν η Εύα Καϊλή θα παραμείνει υπό κράτηση ή όχι – Αποφυλακίστηκε ο Τζιόρτζι

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου, στις 16 Φεβρουαρίου, να παραταθεί κατά δύο μήνες η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή, ο συνήγορός της Σβεν Μαρί άσκησε έφεση, η οποία με βάση τη διαδικασία εκδικάζεται εντός 15 ημερών. Το ίδιο είχε πράξει και ο συνήγορος του κ. Ταραμπέλα.

Η υπεράσπιση της Εύας Καϊλή θα ζητήσει την αποφυλάκισή της με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Σε περίπτωση που η απόφαση του Εφετείου είναι αρνητική, η κ. Καϊλή θα παραμείνει προφυλακιστέα για δύο μήνες.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ